Jacob se hotaraste sa iubeasca

scrisa de Catalin Dorian Florescu

Jacob se hotaraste sa iubeasca de Catalin Dorian Florescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Jacob se hotaraste sa iubeasca 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Catalin Dorian Florescu
Traducator (i): Mariana Barbulescu
Numar de pagini: 352 pagini
ISBN: 978-973-46-3130-8
Anul aparitiei: 2012
Descriere: O carte despre viata si suferinta, unde istoria europeana si povestile personale se contopesc intr-o mare epopee. In Banat, un amestec de neamuri format din romani, nemti, francezi, sarbi, unguri traiesc impreuna de secole. Aici s-a inventat sistemul binelui facut din iubire: „Inca nimeni nu refuzase vreodata sa dea ajutor si nu se impotrivise vreodata acelui lucru care definea viata de aici: indatorirea binelui facut din iubire. Asta era datoria fata de ceilalti. Datoria ii tinea pe toti impreuna”. Asadar, si Jacob iubeste – insa si pentru ca asa ii sta in fire. El isi iubeste marunta viata, mizera si dura; invata sa-si iubeasca tatal, care insa il tradeaza mereu; le iubeste pe Katica, sarboaica, si pe Ramina, tiganca cea grasa, insa una este ucisa si cealalta deportata. O poveste despre duritate si saracie, dar si despre sensibilitate si tandrete, o poveste emotionanta si palpitanta in care iubirea devine o arta a supravietuirii.

„Noul sau roman il catapulteaza pe Catalin Dorian Florescu in prima linie a literaturii germane... Nu sunt multi cei care povestesc cu atata forta, sensibilitate senzoriala si caldura, atat de amplu, cuprinzand secole, atat de calm si fara teama, ezitand la fel de putin atat cand se confrunta cu brutalitatea si cruzimea, cat si in fata gingasiei si a tristetii. Ce povestitor! Florescu este atent la fiecare detaliu, la fiecare nuanta si lasa imaginea obiceiurilor rurale sa invie, ca intr-un tablou de Bruegel, cu toate grozaviile si frumusetile lor… El a scris un roman impunator despre un secol brutal si despre o viata lipsita de speranta, un roman care insa nu se scufunda nicicand in deznadejde. Este o adevarata carte a iubirii.” (Elke Heidenreich, Frankfurter Allgemeine Zeitung)

„Romanul raspandeste parfumul aspru al unei vieti pline pana la refuz cu orori ingrozitoare si uimitoare frumuseti, cu dezastre care ii schimba cursul si cu fericiri pasnice. Jacob se hotaraste sa iubeasca este o poveste ce are dimensiunile existentei. Sunt unele romane care povestesc viata, si asta e bine. Si mai sunt altele care povestesc viata si ne invata ce este umilinta: in fata bogatiei, a stupiditatii si a nebuniei vietii, in fata micilor lucruri mari de zi cu zi, un sac de cartofi, o noapte ploioasa, o nastere pe mormanul de gunoi. Un astfel de roman a scris Florescu. Se citeste incredibil de bine, mai ales de catre cei ce stiu sa pretuiasca o proza suculent-senzoriala.” (Berliner Zeitung)


Carti similare cu Jacob se hotaraste sa iubeasca

Privind in soare

Privind in soare

de Julian Barnes

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Andrei J
Recenzii: 8
Carti citite: 44