Realitatea ultima

scrisa de Nisargadatta Maharaj

Realitatea ultima de Nisargadatta  Maharaj Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Herald
Autor (i): Nisargadatta Maharaj
Traducator (i): Liliana Condrea
Numar de pagini: 174 pagini
ISBN: 973-7970-23-3
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Realitatea ultima prezinta ultimele invataturi ale lui Nisargaddata Maharaj. Conversatiile pe care le-a purtat in ultimele zile ale vietii sale au reprezentat deopotriva sinteza si culmea intelepciunii sale.

Maurice Frydman a descris acest mare invatator ca fiind "inimos si delicat, cu un umor fin, absolut neinfricat si absolut sincer - inspirand, calauzind si sprijinind pe toti cei care veneau la el.". Altii l-au descris ca pe un tigru. Era ceea ce lumea avea nevoie: bun, bland, rabdator, abrupt, aspru, nerabdator. Starile treceau peste el ca brizele de vara, abia atingandu-l.

Forta mesajului sau se afla in rezonanta cu unicitatea scopului sau: "Renunta la tot ceea ce ai citit sau auzit si pur si simplu Fii. Tu, ca Absolut, nu esti aceasta "stare-de-eu-sunt" dar in prezent trebuie sa locuiesti in "starea-de-eu-sunt".

O spune iar si iar. Dar chiar repetarea invataturilor sale este semnificativa, deoarece noi am construit o cochilie tare in jurul acestui pseudo-ego pentru a-l proteja; prin urmare, este nevoie de mare efort pentru a sparge cochilia. Stilul repetitiv al invataturilor sale face parte din intelepciunea si iscusinta sa.

El ne-a invitat sa aflam singuri, sa cugetam la cuvintele sale, si sa ne intrebam: "Poate fi lucrul acesta adevarat?". Spunea ca cineva trebuie sa caute sa afle ce este corpul, de unde a venit, sa-l cerceteze cu detasare, sa-l priveasca fara sa-l judece. Isi va de seama curand ca trupul este exact ca un robot care a fost programat de altii.

Trebuie sa ne intoarcem spre interior, spre ceea ce ne da posibilitatea sa stim ca existam, pentru a deveni una cu aceea. Sa locuim in "starea-de-eu-sunt" (sau constiinta pura, dragostea pura), caci constiinta insasi ne va de toate raspunsurile. In prezent, Constiinta este ceea ce suntem, nu constiinta personala, ci cea impersonala, Constiinta universala. Cu timpul, Constiinta ne va arata ca nu suntem nici macar aceasta, dar ca suntem acel Etern Absolut, nenascut, nemuritor.

Toate nuantele specifice invataturii sale sunt reflectate in aceste ultime si patrunzatoare conversatii cu aceia care au avut privilegiul de a se afla in prezenta sa.


Carti similare cu Realitatea ultima

Calea Zen

Calea Zen

de Alan Watts

mai mult
Al cincilea legamant

Al cincilea legamant

de Don Miguel Ruiz

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!