Ethan Frome

scrisa de Edith Wharton

Ethan Frome de Edith Wharton Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ethan Frome 3 lei *
Ethan Frome 8.79 lei *
Ethan Frome 22 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: ALL
Autor (i): Edith Wharton
Numar de pagini: 304 pagini
ISBN: 978-973-724-442-0
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Edith Wharton isi demonstreaza maiestria prin finetea psihologica prezenta inclusiv in descrierile vii ale peisajelor invernale. Tensiunea emotionala se desfasoara in gesturi mici, dar semnificative, fierbe in taceri taioase, iar presentimentele se ascut in umbrele nocturne proiectate pe chipuri. Minutiozitatea care sta la baza acestui microroman confera culoare si contur personajelor, investind proza lui Wharton cu un suflu autentic si formidabil.

Un inginer ajuns temporar in Starkfield, targusor aspru si lipsit de orice perspective din America secolului XIX, devine obsedat de povestea lui Ethan Frome, localnic taciturn al carui corp poarta cicatricele unui „accident“ misterios. Destinul lui nefericit se dezvaluie treptat. Silit sa-si ingrijeasca parintii bolnavi, Ethan isi intrerupe studiile si se intoarce in Starkfield, apoi se casatoreste cu Zenobia, o femeie ursuza si neatragatoare. Frome traieste incarcerat intr-un spatiu inghetat al muteniei, al resentimentelor ascunse si nerostite. Mattie, o orfana primita in casa ca slujnica, il ajuta sa supravietuiasca emotional prin tineretea si dragalasenia ei. Indragostit, Ethan savarseste un gest disperat, menit sa elibereze cuplul de constrangerile unei existente austere.


Carti similare cu Ethan Frome

Jurnalul unei iubiri

Jurnalul unei iubiri

de Nicholas Sparks

mai mult
Femeia scump platita

Femeia scump platita

de Jose M. Carretero

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145