Lunea incepe sambata

scrisa de Arkadi Strugatki, Boris Strugatki

Lunea incepe sambata de Arkadi Strugatki, Boris Strugatki Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Paralela 45
Autor (i): Arkadi Strugatki, Boris Strugatki
Traducator (i): Valerian Stoicescu
Numar de pagini: 262 pagini
ISBN: 978-973-697-713-8
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Arkadi Strugatki (1925-1991) si Boris Strugatki (n. 1933) se numara printre cei mai cunoscuti scriitori si scenaristi SF din intreaga lume. In anii 60 ai secolului trecut, ei au revigorat, prin scrierile lor, antiutopia, devenind extrem de populari in fosta URSS. La inceputul anilor 80 li s-a interzis sa mai publice. Din titlurile lor de mare succes fac parte romanele: E greu sa fii zeu (1964), Melcul pe panta (publicat partial in 1966), A doua venire a martienilor (1968), Picnic la marginea drumului (1971) - care a slujit ca punct de plecare pentru scenariul filmului Calauza de Andrei Tarkovski -, Impovarati de rau (1988) etc.

In romanul Lunea incepe sambata, descrierea activitatii Centrului de Analiza a Notiunilor Cabalistice Inexplicable (CANCI), in stilul alert si direct cu care ne-au obisnuit cei doi autori, este un prilej de a persifla aberatiile sistemului comunist si de a prezenta cu umor si finete tipuri specifice epocii: administratorul obtuz, preocupat de mentinerea „ordinii si disciplinei”, savantul escroc si demagog, posesor al unei impresionante colectii de clisee de gandire, militianul vigilent, angajatul care se preface ca munceste etc. Scrisa in anii 60, intr-o perioada de avant a cercetarii stiintifice sovietice, bazata pe inepuizabile resurse de heirupism si festivism, cartea aduce un elogiu omului de stiinta idealist, pasionat, increzator in misiunea sa de descoperitor al necunoscutului si in capacitatea sa de „mag” al lumii moderne.


Carti similare cu Lunea incepe sambata

Fundatie si haos

Fundatie si haos

de Isaac Asimov

mai mult
Carbon modificat

Carbon modificat

de Richard K. Morgan

mai mult
Nopti de sucub

Nopti de sucub

de Richelle Mead

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!