Robert de niro – portretul unei legende

scrisa de John Parker

Robert de niro – portretul unei legende de John Parker Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Publica
Autor (i): John Parker
Numar de pagini: 376 pagini
ISBN: 978-973-1931-75-8
Anul aparitiei: 2011
Descriere: De doua ori laureat al Premiilor Oscar, Robert De Niro este unul dintre cei mai mari actori de film in viata. Metodele sale obsesive si adesea neconventionale s-au concretizat in prestatii uimitoare in cele mai bune filme realizate vreodata.

Prin inegalabila si revolutionara interpretare din filmul lui Martin Scorsese Crimele din ,,Mica Italie" (1973), Robert de Niro a pus bazele unei fructuoase colaborari cu celebrul regizor american – ce a inclus Taxi Driver, Taurul furios si Baieti buni – filme care, alaturi de rolurile sale din Nasul II, Vanatorul de cerbi si A fost odata in America, constituie o lista a celor mai bune filme de la Hollywood din ultimii 30 de ani.

Ca actor provenit din scoala „Metodei", De Niro traieste si respira prin rolurile sale, transpunand pe ecran nemaiintalnita sa intensitate si prezenta apasatoare; fie ca tine o cura de paste pentru a lua 30 de kilograme in greutate pentru rolul din Taurul furios sau ca invata sa cante la saxofon pentru New York, New York, nimic nu il depaseste in cautarea perfectiunii. Cu certitudine nu se da in laturi nici de la a se auto-ridiculiza, mai ales in ultimii ani, in filme precum Cu Nasul la psihiatru si Un socru de cosmar, in care a dat dovada de un neasteptat talent pentru comedie.

In afara ecranului, De Niro este un personaj enigmatic, vestit pentru incapatanarea cu care refuza sa discute aspecte legate de viata sa personala, desi relatia pe care o are cu super-modele precum Toukie Smith si actuala sotie Grace Hightower au facut adesea subiectul stirilor de senzatie.

Incercarile sale regizorale, precum si infiintarea propriei case de productie, Tribeca Productions, l-au facut mai deschis in ce priveste munca sa, iar opiniile sale politice sunt clar exprimate. Este un sustinator activ al Partidului Democrat si al lui Barack Obama si s-a angajat sa revitalizeze regiunea TriBeCa din New York, in urma atacurilor de la 11 septembrie.

Intr-o cariera de-a lungul careia si-a dat intalniri cu Naomi Campbell, a stat in spitale de boli mintale (pentru rolul din Treziri), a lucrat ca sofer de taxi, a invins cancerul de prostata si s-a intalnit chiar si cu niste cuscri de cosmar, Robert de Niro a fost intotdeauna la inaltimea rolului jucat.

Aceasta este biografia unei legende vii.


Carti similare cu Robert de niro – portretul unei legende

Viata secreta a printesei diana

Viata secreta a...

de Paul Burrell

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Modern submarines

Modern submarines


mai mult

Jack

Jack


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!