Sexualitate si psihanaliza - contributii la psihanaliza

scrisa de Sandor Ferenczi

Sexualitate si psihanaliza - contributii la psihanaliza de Sandor Ferenczi Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Herald
Autor (i): Sandor Ferenczi
Traducator (i): Monica Medeleanu
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 978-973-111-284-8
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Volumul de fata cuprinde o serie de articole ale lui Sandor Ferenczi ce abordeaza dezvoltarea psiho-sexuala a individului uman. Elaborarile teoretice promovate se bazeaza foarte mult pe tezele de inceput ale lui Sigmund Freud. Una dintre teoriile preluate de Ferenczi este teoria seductiei si a traumatismului infantil.

Ferenczi isi prezinta prin intermediul acestor articole conceptia despre homosexualitate, manifesta sau latenta, impotenta sexuala, onanism si angoasa de castrare, simbolism si limbaj obscen. Pune de asemenea problema transferului si a introiectiei, comenteaza tehnica analizei psihologice a viselor etc. Fiecare articol face referire la cazuri concrete, descrise cu abilitate, analizand cu franchete atat nevroza pacientului, cat si limitele interventiei terapeutice. Ferenczi pune in joc un fin simt al observatiei si o mare capacitate de empatizare, observandu-se inca de la inceputul practicii sale psihanalitice nevoia de a intra in relatie cu pacientul, de a raspunde empatic nevoilor sale.


Carti similare cu Sexualitate si psihanaliza - contributii la psihanaliza

Life coach - antrenor de viata (arta de a trai)

Life coach - antrenor...

de Constantin D. Pavel

mai mult
Asocierea libera

Asocierea libera

de Christopher Bollas

mai mult
Campul - cautarea fortei secrete a universului

Campul - cautarea...

de Lynne Mctaggart

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!