Unde sunt? > Acasa > Autori > Sandor Ferenczi

Biografie Sandor Ferenczi


Sandor Ferenczi Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Sandor Ferenczi
Data nasterii: 7 iulie 1873
Locul nasterii: Miskolc, Austro-Ungaria
Biografie: andor Ferenczi (d. 22 mai 1933), cel mai mare psihanalist maghiar, a fost pentru un timp cel mai bun prieten si colaborator al lui Sigmund Freud. Si-a castigat renumele nu numai in urma stransei sale relatii cu acesta, dar si datorita disponibilitatii sale de a accepta cele mai diverse cazuri, de a lucra cu cei mai dificili pacienti. Experienta in lucrul cu acestia l-a determinat sa promoveze o interventie activa a terapeutului in practica psihanalitica.

Practica sa si elaborarile teoretice au dus la afirmarea si recunoasterea scolii maghiare de psihanaliza din acea perioada. Conceptia lui Ferenczi despre clinica psihanalitica a fost preluata si dezvoltata de multi alti psihanalisti, dintre care amintim pe Maria Torok si Nicolas Abraham. Nu exageram deloc daca subliniem influenta lui Ferenczi asupra scolii britanice de psihanaliza prin influenta avuta asupra Melaniei Klein. Criticand in cele din urma metodele lui Freud, el va colabora cu Otto Rank pentru a dezvolta un model nou de interventie terapeutica.

Intre 1918 si 1919 este presedintele Asociatiei Internationale de Psihanaliza.

Ferenczi aprofundeaza prin studiile sale, problema traumei, introiectia si importanta ei in dezvoltarea psihica, dificultatile analizei mutuale, raspunsul empatic, precum si alte teme care sunt aplicabile si astazi in tratamentul psihoterapeutic. Nu trebuie sa uitam nici studiile sale legate de formarea simbolurilor si simbolizare. Conceptia sa despre relatia terapeutica a dus la o reconsiderare a contratransferului, el sustinand ca negarea contratransferului poate fi traumatica pentru pacient, reactivandu-i traumatismul infantil.

Carti publicate de Sandor Ferenczi



Poll

Votati cartea lunii!