Hollywood

scrisa de Charles Bukowski

Hollywood de Charles Bukowski Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Hollywood 19.6 lei *
Hollywood 24.32 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Charles Bukowski
Numar de pagini: 300 pagini
ISBN: 978-973-46-2648-9
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Prin Hollywood, Bukowski isi povesteste experientele de scenarist din vremea cand, in anul 1987, lucra la turnarea unui film. Henry Chinaski, celebrul alter ego al lui Bukowski, revine de data aceasta cu un scenariu hollywoodian: The Dance of Jim Beam. Filmul este inspirat din experientele de scandalagiu petrecaret ale tanarului Chinaski, pe cand acesta nu era inca un scriitor cunoscut. Pe masura ce protagonistul, alaturi de iubita lui, Sarah, este prins de vartejul experientelor hollywoodiene, Bukowski agata cu ironie in firul parodic al evenimentelor si nume cunoscute din lumea culturala, transformandu-le doar pe alocuri rezonanta: Jon-Luc Modard, filozoful Jean-Paul Sanrah, Frances Ford Lopalla si un anume Victor Norman ce aminteste de Norman Mailer. Prin reaparitia lui Henry Chinaski, cu pasiunile sale explozive pentru bautura, femei si curse de cai, prin ireverentiozitatea portretelor pe care le face, Hollywood marcheaza inca un moment in evolutia romanelor autobiografice ale lui Charles Bukowski.

„Primesc o gramada de scrisori in care corespondentii imi vorbesc despre scrisul meu: «Bukowski, cum se face ca esti la pamant, si totusi supravietuiesti? Te-am tot citit si m-am hotarit sa nu ma mai sinucid.» Iata care-mi sunt cititorii: invinsii, nebunii si blestematii – si sunt mandru de ei.” (Charles Bukowski)

„Diferenta dintre Charles Bukowski si alti eroi literari este ca el nu e nici martir, nici inger decazut. In Hollywood, autorul isi supravegheaza scena in desfasurare cu ochiul neutru-complice al unui personaj din teatrul grotesc. Desigur, imaginea sa, aceea a unui betiv care doarme pana la apusul soarelui si traieste de pe urma unui mestesug, nu a unei arte, nu este altceva decat o prefacatorie; precum un dansator care se da drept boxer, Bukowski se insinueaza viclean in postura unuia care doar «bate la masina» un text fara fasoane.” (The New York Times)

„Amestecul de exces si nemultumire arata fara gres timiditatea din romanele lui Bukowski: un scriitor in acelasi timp mizantrop si sociabil, ingrozitor de vulgar, dar de o sensibilitate sfioasa.” (The New Yorker)


Carti similare cu Hollywood

A avea si a nu avea

A avea si a nu avea

de Ernest Hemingway

mai mult
Nadja

Nadja

de Andre Breton

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!