Ochiul caprui al dragostei noastre

scrisa de Mircea Cartarescu

Ochiul caprui al dragostei noastre de Mircea Cartarescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ochiul caprui al dragostei noastre 20.3 lei *
Ochiul caprui al dragostei noastre 22.33 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Mircea Cartarescu
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-973-50-3577-8
Anul aparitiei: 2012
Descriere: ...De cate ori privesc un ceas, vad limpede cum, pe masura ce se rotesc, limbile i se erodeaza, devin subtiri ca lita sub atacul ruginii, apoi dispar cu desavarsire.
...De cate ori vorbesc cu tine, vad limpede cum imbatranesti. Cum ridurile te acopera.
...De cate ori imi cumpar un oras si-l tin pe palmele amandoua (cum ctitorii tineau odata biserici de jucarie) orasul meu nu dureaza. Mi se fura, mi se fura clipa de clipa. Niciodata n-am trait intr-un oras fara ca el sa se dizolve in jurul meu ca zaharul in apa. Niciodata n-am privit o casa fara s-o vad cum se apleaca pe-o rana.
...De-aici si meseria mea: constructor de ruine. Vocatia mea: arhitect al ruinelor. Viciul meu: voyeur al ruinelor. Nu ma-ntrebati pe mine despre locuri uitate si parasite din Europa. Mama insasi a fost un astfel de loc. Eu insumi sunt un astfel de loc. Adunati-va-n jurul meu, deschideti-mi teasta si contemplati-mi creierul: se va sfarama sub ochii vostri ca un mulaj de ghips. Iar praful lui se va amesteca indiscernabil cu praful ruinelor intre care-am trait toata viata, amant al unui harem de ruine.

In adolescenta, ghemuit in pat, mi se-ntampla sa citesc uneori de dimineata pana seara, uitand sa mananc si aproape si sa respir, pentru ca paginile – pe care de fapt nici nu le mai vedeam – descriau oameni adevarati, nori adevarati, orase adevarate, pe cand, daca-mi ridicam privirile, nu vedeam decat jalnice umbre. Imi dadeam seama ca se insereaza doar cand paginile se faceau rosii ca focul, apoi cenusii. Drama vietii mele a inceput mai tarziu, cand in locul Cartii am fost silit sa traiesc realitatea. Ma tem ca de-acum incolo nimeni nu va mai locui in carti, asa cum au facut-o generatia mea si cele precedente. S ca utopia lecturii va ramane undeva, pe o colina indepartata, ca un mare labirint ruinat.


Carti similare cu Ochiul caprui al dragostei noastre

Proza lui vasile voiculescu

Proza lui vasile...

de George Badarau

mai mult
Semnele timpului

Semnele timpului

de Thomas Carlyle

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Mirabela Soare
Recenzii: 12
Carti citite: 19