Lucian blaga intre amintire si actualitate

scrisa de Al. Husar

Lucian blaga intre amintire si actualitate de Al. Husar Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Lucian blaga intre amintire si actualitate 34.3 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Princeps Edit
Autor (i): Al. Husar
Numar de pagini: 160 pagini
ISBN: 978-973-1783-73-4
Descriere: Al. Husar, critic si specialist in estetica literara, presedinte al Comisiei de Istoria si Teoria Artei a Academiei Romane filiala Iasi, este autorul unor studii de referinta in acest domeniu: Metapoetica, Izvoarele artei, Traditii nationale in estetica si filosofia artei, Ars Longa etc.

Lucrarea de fata este o cercetare atat a filosofiei blagiene in toate ramificatiile expresivitatii sale, cat si a poetului si omul Lucian Blaga. Fiecare capitol se poate citi ca un studiu de sine statator, desi se incadreaza perfect in ansamblul cartii. Iata titlurile catorva: Arta si etnic in gandirea lui Blaga, Eonul dogmatic, Lucian Blaga despre stil, Spatiul mioritic, Lucian Blaga si Mitul, Blaga si filosofia artei.

Lucian Blaga intre amintire si actualitate vizeaza si pozitia poetului filosofului roman in lume. Sunt evocari nu atat sentimentale cat pline de aplomb documentarist, de intamplari inedite din viata celui evocat, scrise de octogenarul de-acum Al. Husar, cel care i-a fost doctorand si discipol devotat in anii sederii la Cluj. Poetul insusi, Lucian Blaga despre sine sau intre amintire si actualitate se constituie din marturii spectaculoase, inedite despre personalitatea unuia dintre cei mai mari poeti si filosofi romani.

  


Carti similare cu Lucian blaga intre amintire si actualitate

Frati de sunet (discutii despre jazz, teatru si scriitura)

Frati de sunet...

de Koffi Kwahule, Gilles Mouellic

mai mult
Arta de a seduce

Arta de a seduce

de Tatiana Lebedeva

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!