Unde sunt? > Acasa > Carti > Eseuri > Carti sau tigari

Carti sau tigari

scrisa de George Orwell

Carti sau tigari de George Orwell Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Carti sau tigari 14 lei *
Carti sau tigari 15.15 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): George Orwell
Traducator (i): Ciprian Siulea
Numar de pagini: 204 pagini
ISBN: 978-973-46-2282-5
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Un volum remarcabil de eseuri si texte publicistice semnate de bine-cunoscutul autor al bestsellerurilor O mie noua sute optzeci si patru si Ferma Animalelor.

Volumul Carti sau tigari include o serie de eseuri si texte publicistice in care autorul britanic abordeaza, cu bine-cunoscuta sa incisivitate si umorul lui subtil, teme mai mult sau mai putin grave. Interesul redus pentru lectura al oamenilor obisnuiti (comentat in textul cu titlul explicit Carti sau tigari), atmosfera mizera dintr-un spital frantuzesc interbelic, zbaterile ridicole ale unui cronicar de carte sau slaba reactie a scriitorilor occidentali fata de starea literaturii din Uniunea Sovietica sunt doar cateva din subiectele abordate de Orwell intr-un demers in care dimensiunea etica e dublata de talentul jurnalistic si literar al acestui mare prozator din secolul XX.

„Nu exista nici un inlocuitor pentru George Orwell, asa cum nu exista nici un inlocuitor pentru Bernard Shaw sau Mark Twain... El a zgandarit, a provocat si a iritat mintile lenese, dar i-a si incantat pe cei carora le facea placere sa urmareasca spectacolul unei gandiri originale.” (Time)


Carti similare cu Carti sau tigari

Un om fara de tara

Un om fara de tara

de Kurt Vonnegut

mai mult
Etica neuitarii: eseuri politico-istorice

Etica neuitarii:...

de Monica Lovinescu

mai mult
Destainuiri

Destainuiri

de Profira Sadoveanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!