Pescăruşul Jonathan Livingston

scrisa de Richard Bach

Pescăruşul Jonathan Livingston de Richard Bach Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pescăruşul Jonathan Livingston 21.85 lei *
Pescăruşul Jonathan Livingston 22.31 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Richard Bach
Numar de pagini: 144 pagini
ISBN: 978-973-689-725-2
Anul aparitiei: 2014
Descriere: De la apariţia sa, în 1970, Pescăruşul Jonathan Livingston a atins vânzări de peste 60 de milioane de exemplare (primul milion în nici doi ani de la publicare). S-a aflat în fruntea listei de bestselleruri a publicaţiei New York Times 38 de săptămâni şi a ocupat prima poziţie doi ani la rând, în 1972 şi în 1973, în topul din Publishers Weekly. Această ediţie completă, care include un capitol final inedit, a apărut în SUA sub formă de e-book în februarie 2014.

Richard Bach a scris o poveste pentru cei care îşi ascultă inima şi nu trăiesc numai după reguli, cei pentru care efortul desăvârşirii înseamnă o răsplată în sine. Ei ştiu că viaţa adevărată se găseşte dincolo de aparenţe, de aceea locul lor este alături de Jonathan, încercând să-şi depăşească limitele.

„Prin Pescăruşul Jonathan Livingston, Richard Bach a înfăptuit două lucruri. Mi-a dăruit Zborul. Mi-a redat tinereţea. Îi sunt recunoscător pentru amândouă." (Ray Bradbury)

Zborul este esenţa unei păsări. Totuşi, pentru pescăruşii din stolul ce trăieşte pe malul stâncos al mării, plutirea a devenit doar un mijloc de a-ţi satisface nevoile primare. Nici unul, în afară de Jonathan, nu vrea să se ridice mai sus, să-şi atingă sau să-şi depăşească limitele. Însă pentru Jonathan zborul – măiestria picajului, vitezele ameţitoare şi înaltul cristalin al cerului – este un scop în sine, oferind răsplata nesperată a eliberării spiritului de trup, de spaţiu şi de timp. Iar această taină pe care vrea să le-o împărtăşească semenilor îi aduce lui Jonathan duşmani, dar şi mulţi discipoli, aflaţi în căutarea unui sens mai înalt al vieţii.
În 2013 Richard Bach a descoperit între manuscrisele lui de tinereţe o parte a patra a poveştii, pe care nu i-o trimisese editorului său în 1970. O întâmplare plină de miez, căci acest capitol final avertizează asupra schimbărilor primejdioase ce îi pândesc, cu trecerea timpului, pe adepţii unei discipline spirituale: aceasta se poate transforma în ritual mecanic, golit de sens, învăţăturile devin dogmă, iar libertatea deplină a căutării este ameninţată de intoleranţa celor cantonaţi în certitudini comode.

Fotografii de Russell Munson


Carti similare cu Pescăruşul Jonathan Livingston

Cartea secretă

Cartea secretă

de Gregory Samak

mai mult
Printul din central park

Printul din central park

de Evan H. Rhodes,

mai multRecenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2020-02-21 18:47:07 Rating:

Cartea lui Richard Bach mi-a subliniat încă o dată cât de mult ne complicăm noi, oamenii, viața. Cât de simplu e să fii fericit și, totuși, noi ne încăpățânăm să vedem doar părțile negative ori să le căutăm acolo unde nici măcar nu sunt. De ce este atât de greu să ne păstrăm sufletul liber? De ce ni-l tot împovărăm cu gânduri inutile și sentimente greoaie?

Povestea pescărușului...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135

Maya
Recenzii: 0
Carti citite: 30