Maxilarul inferior (2 vol.)

scrisa de Doina Uricariu

Maxilarul inferior (2 vol.) de Doina Uricariu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Maxilarul inferior (2 vol.) 45.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Doina Uricariu
Numar de pagini: 808 pagini
ISBN: 978-973-46-1823-1
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Premiul cititorilor revistei Observator cultural

Cu un titlu inspirat de istoria personala a tatalui autoarei, care a fost ranit in al doilea razboi mondial la Oarba de Mures si si-a pierdut mare parte din mandibula, volumele de memorialistica ale Doinei Uricariu sunt construite asemenea unuia scris la doua maini. Pe tot cuprinsul lor, amintirile cele mai diverse ale autoarei se alatura convorbirilor cu relevanta istorica purtate cu Regina Ana. Amintirile il au in prim-plan pe tatal autoarei, dar si numeroasele personalitati intalnite, in timp ce convorbirile cu Regina Ana se constituie intr-o veritabila istorie a secolului XX european si a caselor regale din Europa.

„Paginile cuprinse sub acest titlu surprinzator pentru o carte de amintiri si convorbiri sunt o provocare a memoriei mele si a celorlalti. Asa cum mari chirurgi au reconstituit maxilarul inferior al tatalui meu printr-o reconstructie chirurgicala si estetica exemplara, si eu am incercat sa refac memoria, istoria si o parte din romanul omului european in secolul XX, traind liber sau in lagarul socialist. Din sute de povesti traite de mine si de parintii mei, din convorbirile de la Versoix cu Regina Ana, un om si un martor exceptional al veacului. Din teatrul infinit al memoriei ce trece din viata in cartile bibliotecilor vii pentru a putea trai intr-o singura viata cat mai multe vieti. Numai asa putem privi lumea cu cat mai multe perechi de ochi, de la cei ai furnicii la cei care o scruteaza sub microscop, ca s-o vindece. De la privirea broastei, din miluri, la aceea a vulturului, in inaltimi, ravnita de filosof.” (Doina Uricariu)

Cuprins:
Istoria in cer si pe pamant • Un arbore genealogic • Inainte si dupa crahul economic • Unde suntem acasa? • O galerie a monarhiilor europene • Pe front • Tabloul pacii • Al cui va fi viitorul • In cate feluri se apropie lumea de istorie


Carti similare cu Maxilarul inferior (2 vol.)

La taifas

La taifas

de Aurora Liiceanu

mai mult
Camino - 800 de kilometri pe jos

Camino - 800 de...

de Veronica Dragoi

mai mult
In pielea goala

In pielea goala

de David Sedaris

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!