Fiica lui agamemnon. succesorul

scrisa de Ismail Kadare

Fiica lui agamemnon. succesorul de Ismail Kadare Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Ismail Kadare
Traducator (i): Marius Dobrescu
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 973-46-0022-2
Anul aparitiei: 2005
Descriere: In acest volum sunt reunite doua romane care urmaresc destinul acelorasi personaje, creand un ansamblu literar desavarsit semnat Ismail Kadare.

Primul roman, Fiica lui Agamemnon, scris in 1985, este o amara poveste de dragoste, o dragoste interzisa intr-o societate in care opereaza reguli morale cazone, iar puritatea constiintelor e pazita cu strictete de un aparat represiv de o duritate excesiva.

Al doilea roman, Succesorul, scris in anii 2002-2003 readuce in discutie misterioasa moarte a celui care trebuia sa fie urmasul liderului comunist Enver Hodja. Romanul evoca perioada tarzie a comunismului albanez, anul 1981 si urmatorii, rastimp in care dictatorul Enver Hodja, batran si bolnav, isi pierduse orice control si organiza spectacole politice sinistre, care culminau adesea cu eliminarea celor mai apropiati colaboratori ai sai. Unui asemenea scenariu i-a cazut victima Succesorul sau. Iar acesta nu poate fi altcineva decat generalul Mehmet Shehu, vechi camarad de arme al Sefului de la Tirana si prim-ministru pana in decembrie 1981, cand este gasit impuscat in vila sa.


Carti similare cu Fiica lui agamemnon. succesorul

Virsta inocentei

Virsta inocentei

de Edith Wharton

mai mult
Ocean mare

Ocean mare

de Alessandro Baricco

mai mult
Cautatorul de capete

Cautatorul de capete

de Antonio Ortuno

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!