Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura clasica > Beatrix

Beatrix

scrisa de Honore de Balzac

Beatrix de Honore de Balzac Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Beatrix 9 lei *
Beatrix 19.2 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): Honore de Balzac
Traducator (i): Lucia Patachi
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 973-102-084-6
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Scriitor realist prin excelenta, Balzac stie sa foloseasca si recuzita romantica atunci cand subiectul o cere. Prima parte a romanului este un argument in aceasta privinta. Intalnim personaje desprinse parca din vechile tapiserii sau din romanele lui Walter Scott (Balzac se dorea "un Walter Scott plus un arhitect"), tirade inflacarate si epistole pline de pasiune (Calyste catre Béatrix), batalii purtate dupa legile onoarei si ale fairplay-ului (barbatii du Guénic, in razboiul pentru DOAMNA), scene melodramatice s.a.m.d. ()

In Béatrix intalnim numeroase pagini care pot face parte aproape fara modificari dintr-o piesa de teatru. Dialogurile sunt alerte, replicile rapide si precise ca incrucisarile de floreta, aparteurile impecabile, tiradele fermecatoare, gesturile si mimica personajelor - adevarate indicatii regizorale. ()

Béatrix este un interesant roman balzacian, construit prin antiteza, in care se confrunta sau se concerteaza lumi, epoci, oameni, un roman de moravuri, dar, mai ales, de dragoste. Lectura lui devine o calatorie de cateva ore intr-un spatiu-timp plasmuit din realitate si fictiune, cu personaje carora iubirea le confera tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Lucia Patachi


Carti similare cu Beatrix

In curte la dionis

In curte la dionis

de Mircea Eliade

mai mult
Strainul. ciuma. caderea. exilul si imparatia

Strainul. ciuma....

de Albert Camus

mai mult
Poezii alese

Poezii alese

de Mihai Eminescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea


Recenzii: 2
Carti citite: 0