Verisoara bette

scrisa de Honore de Balzac

Verisoara bette de Honore de Balzac Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Verisoara bette 8 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): Honore de Balzac
Traducator (i): Mioara Izverna
Numar de pagini: 456 pagini
ISBN: 973-102-036-5
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Printre toate romanele si nuvelele lui Balzac, Verisoara Bette este, poate, opera sa exemplara sub raportul dramatismului concept, de altfel, definit cu o oarecare insistenta, de Balzac insusi: O drama este o suita de actiuni, de discursuri, de miscari care se precipita catre o catastrofa. (...)

Dramatismul (care place atat de mult si cititorului de azi, si care va placea, probabil, si cititorului din viitor) trairilor acestor personaje, ale caror pasiuni ajung pana la monomanie, este inextricabil sustinut de dramatismul unor evenimente exterioare, in care sunt implicate mari categorii umane, evenimente pe care ele nu le pot controla, dupa cum nu-si mai pot controla, la un moment dat, propriul comportament, mai mult sau mai putin bine strunit in primele lui date, dar care se deregleaza, se deterioreaza pana la a deveni monstruos si a iesi din zona umanului. Procesul acesta, lent la inceput, aproape invizibil, devine tot mai evident, accelerandu-se, precipitandu-se spre catastrofa finala. Mioara Izverna


Carti similare cu Verisoara bette

Opere, i

Opere, i

de Ion Ghica

mai mult
Un diamant cat hotelul ritz si alte povestiri

Un diamant cat hotelul...

de Francis Scott Fitzgerald

mai mult
Poezii

Poezii

de George Cosbuc

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145