Absalom, absalom!

scrisa de William Faulkner

Absalom, absalom! de William Faulkner Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): William Faulkner
Traducator (i): Mircea Ivanescu
Numar de pagini: 520 pagini
ISBN: 973-681-477-7
Anul aparitiei: 2004
Descriere: „Roman al vointei supraumane – insetata nu atat de putere, cat de glorie –, Absalom, Absalom! este istoria contorsionata a unui pariu existential ratat. Personajul care se visa intemeietorul unei dinastii stralucitoare esueaza sistematic, in fiecare etapa a existentei sale. Printr-un joc subtil, autorul demistifica imaginea initiala, cosmaresca, a individului pogorat de dincolo, din spatiul agresiv al necunoscutului.” (Mircea Mihaies)

„Cand un autor isi tine respiratia timp de aproape 400 de pagini, el asteapta pe buna dreptate din partea cititorilor sa atinga acea stare de oboseala al carei simptom e pierderea rasuflarii. Insa stilul si metoda lui Faulkner contin atata magie, incat cititorul devine doar un tovaras de gafaiala, care rasfoieste cu nesat paginile haotice spre a descoperi urmatoarea tragedie inspaimantatoare care va zdrobi un grup de nevrotici respingatori si inumani.” (A.B. Bernd)


Carti similare cu Absalom, absalom!

Omul suspendat

Omul suspendat

de Saul Bellow

mai mult
Calatorie, calatorii

Calatorie, calatorii

de Laurent Graff,

mai mult
Priveste-i pe arlechini!

Priveste-i pe arlechini!

de Vladimir Nabokov

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!