Evanghelia dupa fiul

scrisa de Norman Mailer

Evanghelia dupa fiul de Norman Mailer Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Evanghelia dupa fiul 7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Norman Mailer
Traducator (i): Irina Horea
Numar de pagini: 280 pagini
ISBN: 973-46-0402-3
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Evanghelia dupa Fiul se inscrie in lunga serie de reprezentari fictionale ale evenimentelor descrise in Noul Testament, alaturi de exemple celebre (Hristos rastignit a doua oara al lui Kazantzakis sau Evanghelia dupa Iisus Christos al lui Saramago) ori mai putin cunoscute, dar la fel de interesante: Barbatul din Nazareth de Anthony Burgess sau Cel dat mortii de D.H. Lawrence. Dar daca, sub raportul continutului, romanul lui Mailer se conformeaza fidel textelor canonice, inovatia majora pe care o propune scriitorul american este povestirea la persoana I, in numele si din perspectiva principalului protagonist, cu temerile, indoielile si sperantele sale profund umane.

„Evanghelia dupa Fiul este un triumf, rivalizand cu romanele lui Dostoievski in ce priveste subtilitatea cu care sunt investigate profunzimile sufletului omenesc. Perspectiva lui Mailer asupra lui Iisus-omul este mai veridica decat a oricarui alt scriitor care l-a precedat, iar acesta este, in sine, un miracol literar.” (Publishers Weekly)


Carti similare cu Evanghelia dupa fiul

Ucenicul cel bun

Ucenicul cel bun

de Iris Murdoch

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!