Elena ceausescu: confesiuni fara frontiere

scrisa de Violeta Nastasescu

Elena ceausescu: confesiuni fara frontiere de Violeta Nastasescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Niculescu
Autor (i): Violeta Nastasescu
Numar de pagini: 342 pagini
ISBN: 978-973-748-544-1
Anul aparitiei: 2010
Descriere: A scrie o naratiune in stil memorialistic pentru a relata un numar impresionant de episoade, intamplari si ipostaze petrecute cu mult timp in urma, de-a lungul a doua decenii, pe un fundal spatial aproape planetar, nu este stradanie usoara. Cu atat mai mult cu cat subiectul naratiunii - Elena Ceausescu - este unul intrat in memoria colectiva ca un personaj malefic, al carui sfarsit crud si nemilos a sporit tragismul unei vieti traita trufas si necugetat.
Violeta Nastasescu, interpreta oficiala a sotiei dictatorului comunist, reuseste acest dificil demers bazandu-se pe o excelenta memorie, bun-simt, tact, echilibru si obiectivitate - atat de necesare unui narator care doreste sa trateze un asemenea subiect delicat sine ira et studio. Autoarea prefera sa relateze cu putine comentarii personale intamplarile si situatiile la care a fost martora si sa lase cititorului libertatea aprecierilor si judecatilor de valoare.


Carti similare cu Elena ceausescu: confesiuni fara frontiere

Yakuza moon

Yakuza moon

de Shoko Tendo

mai mult
Eu sunt Malala

Eu sunt Malala

de Malala Yousafzai, Patricia McCormick

mai mult
Prea mandra, prea fragila. romanul mariei callas

Prea mandra, prea...

de Alfonso Signorini

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!