Barbatul facut din bucati

scrisa de David Lodge

Barbatul facut din bucati de David Lodge Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Barbatul facut din bucati 28 lei *
Barbatul facut din bucati 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): David Lodge
Traducator (i): Ona Frantz
Numar de pagini: 520 pagini
ISBN: 978-973-46-1973-3
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Barbatul facut din bucati (2011) este o reconstituire, in egala masura romantata si minutios documentata, a existentei si personalitatii lui H.G. Wells, scriitorul vizionar care a pus bazele literaturii science-fiction si a influentat constiinta sociala a sfarsitului de secol XIX si a inceputului de secolul XX. Tintuit la pat de un cancer in faza terminala in casa lui din Regent’s Park, scriitorul in varsta de saptezeci si opt de ani isi rememoreaza intreaga viata, intrebandu-se daca aceasta a fost un succes sau un esec. Lodge schiteaza cu veridicitate si naturalete inegalabile copilaria si adolescenta lui H.G. Wells in sanul unei familii care nu-i intelege aspiratiile, inceputurile carierei sale scriitoricesti pline de succes, care il propulseaza in scurt timp in cele mai inalte cercuri literare si politice, dar si viata sa amoroasa tumultuoasa, marcata de cele doua casnicii si de numeroasele sale legaturi extraconjugale. Barbatul facut din bucati surprinde admirabil fatetele multiple ale personalitatii lui H.G. Wells, infatisandu-ne portretul unui om sfasiat de contradictii pe cat de stranii, pe atat de profund umane.

„H.G. Wells-ul lui David Lodge este deopotriva un vizionar si un oportunist, un om pe cat de arogant, pe atat de nesigur, cu tot atatea teluri nobile cate instincte josnice: un amestec de contradictii mai apropiat de umanitate nu se putea.” (Sunday Express)

„Virtuozitatea cu care a fost scris Barbatul facut din bucati e impresionanta... stilul este clar, lipsit de ambiguitati si fermecator; totuşi, in spatele scenelor se ascunde un adevarat travaliu, prin care Lodge inventeaza scene intregi ce par transplantate din realitate.” (Times Literary Review)

„Lodge trebuie felicitat pentru felul in care a completat legaturile amoroase ale lui Wells cu detalii romanesti relevante. Faptul ca pana si unui cititor familiarizat cu secretele biografiei lui Wells ii este greu sa distinga scenele fictive ale romanului este o marturie a talentului sau literar.” (Daily Express)


Carti similare cu Barbatul facut din bucati

Pe mana femeilor

Pe mana femeilor

de Felix Nicolau

mai mult
Barbat si sotie

Barbat si sotie

de Tony Parsons

mai mult
Rămas bun pentru acum

Rămas bun pentru acum

de Catherine Ryan Hyde

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!