Misterele supreme ale naturii

scrisa de Paracelsus

Misterele supreme ale naturii de Paracelsus Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Herald
Autor (i): Paracelsus
Traducator (i): Monica Medeleanu
Numar de pagini: 224 pagini
ISBN: 978-973-111-201-2
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Volumul Misterele supreme ale naturii aduna trei texte intr-un unic corpus dedicat explicarii enigmelor naturale: Despre tainele alchimiei (in trei tratate), Despre filosofia oculta si Arhidoxele magiei (in sapte tratate). Dincolo de stilul abscons si intens metaforic, specific epocii si autorului, cartea ne infatiseaza un amestec de retete ale transmutatiei si reactiilor chimice, o distinctie categoriala intre arta sacra a magiei si varianta degradata a acesteia, necromantia, o relationare sistematica a zodiilor, planetelor si maladiilor, urmata de dezvaluirea unei sume de taine ale naturii.

Pe scurt, iata care ar fi teoria generala, intr-un fel filosofia lui Paracelsus: Unitatea este legea dominanta a universului, unitatea fortei, unitatea materiei iar ansamblul acestor unitati este Dumnezeu, unic in chip infinit si infinit in chip unic. Esenta universului nostru este Legea, ansamblu regulilor ce guverneaza actiunile si reactiunile modalitatilor vitale. Caci materia intreaga este impregnata de viata, care se manifesta sub tot atatea aparente si prin intermediul tot atator organe cate fiinte. Viata fiind unica si modalitatile sale felurite, totul nu este decat raport si totul nu este decat armonie. Prin urmare, filosofia lui Paracelsus, este in realitate mult mai elevata decat am vrut noi sa credem. - Marc Haven


Carti similare cu Misterele supreme ale naturii

Lumea ca ziar. a patra putere: caragiale

Lumea ca ziar. a patra...

de Ioana Parvulescu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!