Unde sunt? > Acasa > Carti > Romane istorice > Gestapo

Gestapo

scrisa de Sven Hassel

Gestapo de Sven Hassel Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Gestapo 17 lei *
Gestapo 25 lei *
Gestapo 25 lei *
Gestapo 25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Adevarul Holding
Autor (i): Sven Hassel
Numar de pagini: 352 pagini
Anul aparitiei: 2008
Descriere: NKVD - GESTAPO, sau aceeasi Marie cu alta palarie in acest volum, ritmul scrierii se apropie de cel cinematografic, autorul creand, totodata, o reusita alternanta a situatiilor. Astfel, de la disciplina penitenciara, in fapt o terifianta batjocura la adresa condamnatilor, actiunea este translatata spre o „paranghelie cazona". De la arestarea unei batranici, care va fi condamnata la moarte pentru ofensa la adresa Führerului, se ajunge la intanirea a doi afaceristi in uniforma, Porta si trompetul-cavalerist Rudolf Kleber, care, suprem argument, i-a cantat lui Hitler. Trocul cu tigari cu opiu contra poze porno e savuros, portretele celor doua personaje fiind creionate cu un indiscutabil umor (amintind de Hasek si al sau brav soldat Swejk). Hassel reuseste, de asemenea, o paralela socanta intre teroarea de tip Gestapo si aceea, cu nimic mai prejos, practicata de NKVD-ul sovietic. Ceea ce ii induce cititorului credinta ca intre svastica si crucea verde a comisarilor sovietici au existat doar deosebiri de nuanta. Altfel spus, cam aceeasi Marie, cu alta palarie.

Alte doua personaje care provoaca cel putin repulsie sunt gardianul sef al inchisorii Altona, Stabsfeldwebelul Stalschmidt, si Standartenfürerul SD Paul Bielert.


Carti similare cu Gestapo

Curtezana

Curtezana

de Diane Haeger

mai mult
Monte cassino / lichidati parisul!

Monte cassino /...

de Sven Hassel

mai mult
Eliberare

Eliberare

de Imogen Kealey

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

claudia27121984
Recenzii: 0
Carti citite: 8

GeorgianaAp
Recenzii: 0
Carti citite: 74

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146