Legiunea blestematilor / blindatele mortii

scrisa de Sven Hassel

Legiunea blestematilor / blindatele mortii de Sven Hassel Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Legiunea blestematilor / blindatele mortii 25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Adevarul Holding
Autor (i): Sven Hassel
Numar de pagini: 544 pagini
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Legiunea blestematilor: Porta castiga la poker amanta unui... baron.
Primul roman al lui Hassel, "Legiunea blestematilor", are o pronuntata tenta autobiografica si prezinta, fara prea multe figuri de stil, aproape frust, drama "soldatului-carne de tun" din Europa celui de-al Doilea Razboi Mondial.
„Legiunea" este o veritabila fresca a dezumanizarii de sorginte nazista, cu lagare unde se muncea pana la exterminare, cu instructie la sange, cu pedepse si crime odioase. Cele dintai pagini au fost concepute imediat dupa capitularea Germaniei naziste, intre 1945 - 1949, ani in care Hassel era - "inca o festa a sortii!" - prizonier de razboi.
Cateva scene, prezentate intr-un registru aparte, se petrec la Bucuresti, unde Obergefreiterul Porta castiga la poker amanta unui june... baron.
"Legiunea blestematilor" a aparut in 1953, la doi ani dupa ce Sven Pedersen (Hassel este numele de fata al mamei sale) se casatorise cu Dorthe Jensen, cea care l-a incurajat si l-a sustinut intru afirmarea sa in literatura.
„Blindatele mortii": Moartea secera primul erou... antierou
Cruntele batalii dintre fortaretele cu senile germane si rusesti, Panzerele cu svastica si T 34 cu stea rosie, trezesc salbaticia omului primitiv, civilizatia disparand brusc, odata cu moartea scuipata din tunurile blindatelor (intr-una din inclestari, 85 de tancuri T 34 sunt distruse de panzere in doar o jumatate de ora!). Bombe cu napalm, ce parjolesc totul in cale, oameni terciuiti sub monstrii de otel, case, asezari ce dispar in doar cateva secunde, toate aceste imagini de apocalips intregesc dramaticul tablou pe care cititorul il regaseste sub titlul de „Blindatele mortii".
Totodata, in capitole scurte, ce dau ritm lecturii, Hassel prezinta amanunte picante din viata soldatului („Bordel de front"), ii aduce in prim-plan pe Micutul si pe Legionar (acesta din urma facandu-l KO pe malacul hamburghez), iar Porta, mancau prin definitie (nu putea sa lupte cu stomacul gol), da un veritabil recital de maestru bucatar virtual, cu a sa reteta de „Piure de cartofi cu slanina". Apare, de asemenea, in prim-plan Sven, in scurta poveste de dragoste cu Ilse si in aventura de permisie cu prostituata evreica Helen Strasser. Tot in paginile acestui volum se regaseste secventa in care Batranul, sceptic, isi exprima indoiala ca Sven va putea scrie cartea despre ai sai camarazi, moartea secerandu-l pe primul din grupul eroilor... antieroi.


Carti similare cu Legiunea blestematilor / blindatele mortii

Soția secretă

Soția secretă

de Gill Paul

mai mult
Regina rosie

Regina rosie

de Philippa Gregory

mai mult
Curtezana

Curtezana

de Diane Haeger

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

vladcreanga
Recenzii: 0
Carti citite: 8

GeorgianaAp
Recenzii: 0
Carti citite: 74