Calea spirituala - yoga

scrisa de Osho

Calea spirituala - yoga de Osho Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Calea spirituala - yoga 20.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Mix
Autor (i): Osho
Numar de pagini: 232 pagini
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Pe cat de celebra este practica Yoga, pe atat de putin este cunoscuta. Pe cat de mult o critica cei ce nu au participat niciodata la o lectie de Yoga, pe atat de mult o apara aceia care s-au convins de binefacerile ei, datorita faptului ca au obtinut rezultate.

Yoga este o stiinta, iar cel mai mare savant al ei a fost Patanjali. Nimeni nu poate fi comparata cu el. Pentru prima oara in istoria umanitatii, acest om a redus religia stadiul de stiinta. El a transformat religia intr-o stiinta, revelandu-i legile. Ea nu cere nimanui sa creada in ceva anume. Singurul lucru pe care il cere ea este sa „experimentezi”. La fel cum stiinta are nevoie de experimente de laborator, Yoga iti cere sa experimentezi. Nu exista nici o diferenta intre experiment si experienta; singura diferenta este data de directie. Un experiment este orientat catre exterior, in timp ce o experienta este interioara. Altfel spus, experienta este un experiment interior.

Yoga este o stiinta existentiala, experimentala. Nu ai nevoie de credinta pentru a o experimenta, ci numai de curaj. O credinta este ceva superficial. Ea nu transforma in nici un fel stiinta. Astazi poti fi hindus, maine poti trece la crestinism. Poti trece de la Gita la Biblie, apoi, la fel de usor, la Coran. Omul care a trecut de la una la alta ramane insa acelasi. Tot ce si-a schimbat el sunt convingerile. Convingerile sunt la fel ca hainele. Ele nu transforma nimic substantial. Omul ramane acelasi. Nu poti ajunge la adevar cu ajutorul convingerilor, ci doar prin experienta, prin propriile tale realizari.


Carti similare cu Calea spirituala - yoga
Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!