Calea mea, calea norilor albi

scrisa de Osho

Calea mea, calea norilor albi de Osho Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Autor (i): Osho
Numar de pagini: 336 pagini
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Este o carte ce poate schimba vieti. Este o carte ce te poate face sa-l indragesti pe Osho, este o bijuterie literara in care descoperim un dans jucaus dintre intrebarile discipolilor si raspunsurile maestrului, dans care te poate transforma si pe tine.

Cartea te va pune in contact cu aspectele tale cele mai profunde. Daca citesti cartea in timp ce te aflati in mijlocul naturii experientele pe care le vei traii pot fi de-a dreptul spectaculoase.

In Mai 1974, Osho a sustinut o serie de conferinte in care a oferit raspunsuri unor intrebari referitoare la fericire si nefericire, relatii si singuratate, ego si constiinta, energie si sex, dragoste si rugaciune, logica si nebunie, meditatie si eliberare, iluminare si relatia maestru discipol precum si la modul in care vedea el evolutia scolii spirituale care lua fiinta in jurul lui.

Aceste discursuri au fost publicate mai tirziu sub numele de Calea mea Calea norilor albi". Cartea constituie o introducere in filozofia si modul de viata propus de el discipolilor si ofera o viziune inedita asupra transformari personale profunde prin care trebuie sa treaca un cautator al intelepciunii.

Folosind norul ca pe un simbol al calatorului spiritual ce parcurge calea catre Dumnezeu, Osho reuseste sa se refere la multiplele aspecte misterioase ale existentei: furtunile, vinturile, soarele, ploaia ori curcubeul ce apare uneori in viata noastra.

Oamenii care afla de Oho pentru prima oara isi pun adesea intrebarea:"Care este filozofia lui Osho?".

Osho a spus de nenumarate ori ca nu are nici o filozofie, nici un set de credinte nici o dogma de predat discipolilor si ca efortul lui este mai degraba de a ne deprograma de toate filozofiile, de a ne deconditiona de toate credintele pe care le-am adoptat asa incit sa putem experimenta in mod direct si nemijlocit Adevarul.

Oricare dintre sutele de carti ale lui Osho va vor permite sa va delectati cu viziunea lui unica asupra modului in care oamenii se pot transforma.

Dar daca e sa usuram efortul facut de cei care vor sa il inteleaga pe Osho si filozofia lui de viata exista patru carti care ne pot ajuta sa incepem aceasta calatorie.

Sunt patru titluri clasice pe care trebuie neaparat sa le cititi cit mai repede (cu care de fapt ar trebui sa incepeti studiul operei lui Osho) pentru a avea o baza care sa va permita sa intelegeti mesajul si activitatea lui.

Aceste patru carti sunt:"Calea mea, calea norilor albi","Eu sunt poarta","Psihologia esotericului" si"Dimensiuni dincolo de cunoscut".

Iata citeva fragmente din aceasta carte:

Iubirea este o inflorire rara. E rara fiindca se poate produce doar atunci cand nu exista frica, niciodata inainte. Aceasta inseamna ca iubirea ii poate aparea doar unei persoane foarte profund spirituale. Cunostinta pot lega toti, sexul e posibil pentru toti, dar nu si iubirea.

Daca poti permite iubirii sa apara, atunci nu mai e nevoie de rugaciune, nu mai e nevoie de meditatie, nu mai e nevoie de nicio biserica, de niciun templul. Daca iubesti poti sa uiti cu totul de Dumnezeu, fiindca prin iubire iti va fi aparut totul: meditatia, rugaciunea, Dumnezeu, totul iti va fi aparut. La asta se refera Iisus atunci cand spune ca iubirea e Dumnezeu.


Carti similare cu Calea mea, calea norilor albi

Trezirea inteligentei

Trezirea inteligentei

de Jiddu Krishnamurti

mai mult
Centrul fiintei

Centrul fiintei

de Karlfried Graf Durckheim

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Morphheus
Recenzii: 0
Carti citite: 12