Unde sunt? > Acasa > Carti > Carti diverse > Indignati-va!

Indignati-va!

scrisa de Stephane Hessel

Indignati-va! de Stephane Hessel Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Indignati-va! 6.93 lei *
Indignati-va! 9.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Nemira
Autor (i): Stephane Hessel
Traducator (i): Adriana Badescu
Numar de pagini: 64 pagini
ISBN: 978-606-579-198-5
Anul aparitiei: 2011
Descriere: E greu de spus daca succesul acestui manifest politic era predictibil. Un milion si jumatate de exemplare vandute in saptesprezece tari! E poate mai degraba succesul unui om, decat al textului sau, caci nu cred ca o alta „biografie“, mai cuminte, ar fi nascut o asemenea reactie in constiintele cititorilor europeni.

Istoria textului incepe cu putin inainte de alegerile prezidentiale din mai 2007. Atunci, candidatul Nicolas Sarkozy facea o halta pe platoul montan des Glières, loc cu mare incarcatura in memoria luptatorilor din al Doilea Razboi Mondial. Aici promite veteranilor Rezistentei ca, daca va fi ales presedinte, va reveni in fiecare an. Noul presedinte se va intoarce in glorie anul urmator, apoi din ce in ce mai discret. „Pelerinajul“ din 2008 a avut parte de o mediatizare deosebita si a determinat ca in mai 2009, la initiativa Citoyens Résistants d’Hier et d’Aujourd’hui, sa se organizeze o mare manifestatie care sa reaminteasca francezilor valorile republicane ale solidaritatii si fraternitatii, ale convietuirii si justitiei sociale, valori continute in programul Consiliului National al Rezistentei, redactat in 15 martie 1944. Atunci, in 2009, Stéphane Hessel a vorbit adunarii, iar discursul sau s-a constituit, mai tarziu, in bomba amorsata numita Indignati-va!

(extras din Cuvant inainte la volumul Indignati-va! de Stephane Hessel – Nemira, 2011)


Carti similare cu Indignati-va!

Psihoterapie & consiliere gestalt

Psihoterapie &...

de Phil Joyce, Charlotte Sills

mai mult
Nemurirea

Nemurirea

de Stephen Cave

mai mult



Recenzii

o9iubire o9iubire pe 2011-06-03 12:30:24 Rating:

De origine francez, dar nascut in Germania, autorul este un erou al Rezistentei, fost condamnat la moarte prin spanzurare, evadat, ajuns apoi diplomat, membru al comisiei care a redactat Declaratia Universala a Drepturilor Omului, ajunge ambasador al Frantei la ONU, ajuns la 94 de ani declara ca are foarte motive pentru care sa se indigneze.
Inca din primele citate ale cartii, Hessel ne...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

o9iubire pe 03.06.2011 12:30:42

o carte care trebuie citita :)


Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

o9iubire
Recenzii: 41
Carti citite: 58