Barbatul-cutie

scrisa de Kobo Abe

Barbatul-cutie de Kobo Abe Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Barbatul-cutie 16.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Kobo Abe
Traducator (i): Angela Hondru
Numar de pagini: 232 pagini
ISBN: 978-973-46-0720-4
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Kobo Abe este autorul celebrului roman Femeia nisipurilor, a carui ecranizare a fost distinsa cu premiul pentru cel mai bun film strain la Festivalul de la Cannes in 1964.

Barbatul-cutie (1973) este povestea unui om care-si abandoneaza existenta obisnuita pentru a observa lumea din Tokyo printr-o cutie de carton pusa pe cap. Cartea analizeaza cu infinita cruzime problema identitatii in societatea contemporana, un roman ce te duce cu gandul la Samuel Beckett, dar care poarta amprenta inconfundabilului autor al Femeii nisipurilor. Renuntand la viata sa obisnuita, personajul fara nume al acestui roman rataceste pe strazile uriasei metropole nipone, privind viata printr-o ferestruica taiata in interiorul uriasei cutii de carton pe care o poarta pe cap. Realitatea capata accente kafkiene: vor aparea, pe rand, un misterios ucigas ce incearca sa-l omoare pe barbatul-cutie, o asistenta medicala gata sa-i cedeze, dar si un medic nebun hotarat sa devina si el barbat-cutie.

„Barbatul-cutie este o contributie cutremuratoare la literatura excentrica… Amuzant, trist si autodistructiv, un thriller ontologic.” (The New York Times)


Carti similare cu Barbatul-cutie

Atatea inceputuri

Atatea inceputuri

de Jon McGregor

mai mult
Dilar pentru o zi

Dilar pentru o zi

de Andrei Ruse

mai mult
Bine te-am rătăcit, Incognito!

Bine te-am rătăcit,...

de Bogdan Munteanu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!