Bono

scrisa de Laura Jackson

Bono de Laura Jackson Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Bono 39 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Publica
Autor (i): Laura Jackson
Traducator (i): Raluca Cimpoiasu
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-973-1931-54-8
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Biografia lui Bono nu este doar biografia unui star care si-a cucerit (si pastrat) fanii si a castigat o multime de premii. Pentru ca si-a dat seama ca prin muzica poate da glas nu doar vocatiei artistice, ci si vocatiei lui umanitare, care-l face sa incerce sa schimbe lumea. Rezultatele au fost spectaculoase: U2 detine 22 de premii Grammy, iar pentru implicarea lui in problemele sociale, Bono a primit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare, premiul pentru „Personajul anului” al Academiei Grammy, a fost desemnat de revista Time drept „Omul anului” in 2005.

Laura Jackson scrie despre Bono, despre muzica si viata lui, ii povesteste succesele si provocarile, de la primul album pana la turneul Elevation. Scrie despre U2 si despre un nou tip de erou al vremurilor noastre, care nu se multumeste cu statutul de vedeta si alege sa militeze pentru binele general. Bill Clinton, Tony Blair, Kofi Annan sunt printre cei pentru care a contat ce are el de spus despre problemele Lumii a Treia sau ale Africii. Frank Sinatra, Johnny Cash, Luciano Pavarotti, Bob Dylan se numara printre cei care i-au apreciat muzica si cu care a colaborat.

Bono a stiut sa se inconjoare de oameni si sa-i tina aproape, ca dovada U2 e printre putinele trupe rock care au ramas unite. Dupa cum Bono, alias Paul David Hewson, e printre putinele personaje din showbiz a caror viata e o pledoarie pentru normalitate.

"Bono e profet si preot, star si simbol, un personaj emblematic care s-a folosit de vocea lui inconfundabila pentru a seduce si pentru a avea un cuvant important de spus in muzica si in activismul politic. U2 nu a privit inapoi si, prin experimentele muzicale, prin arta spectacolului, U2 rezista de mai mult de douazeci de ani." - Anthony Bozza, Rolling Stones

"Il admir nespus pe Bono, atat ca om, cat si pentru daruirea cu care promoveaza campania de a pune capat poverii zdrobitoare reprezentate de datoria Lumii a Treia. Prin intermediul locului pe care il ocupa in lumea muzicii si a divertismentului, Bono a educat si inspirat mii de oameni, in special tineri, sa se implice in aceasta chestiune politica vitala. Este un prieten adevarat al Natiunilor Unite si a reusit sa schimbe in bine viata saracilor lumii acesteia." - Kofi Annan, fost Secretar General al Organizatiei Natiunilor Unite si laureat al Premiului Nobel pentru Pace


Carti similare cu Bono

De neinvins

De neinvins

de Laura Hillenbrand

mai mult
Femei extraordinare care au schimbat lumea

Femei extraordinare...

de Kate Pankhurst

mai mult
Darul vulturului

Darul vulturului

de Carlos Castaneda

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!