Inamici publici

scrisa de Michel Houellebecq, Bernard-Henri Levy

Inamici publici de Michel Houellebecq, Bernard-Henri Levy Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Inamici publici 7.99 lei *
Inamici publici 21 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Michel Houellebecq, Bernard-Henri Levy
Traducator (i): Daniel Nicolescu
Numar de pagini: 344 pagini
ISBN: 978-973-46-1468-4
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Revelatia editoriala a toamnei 2008 in Franta

Meciul de ping-pong intelectual al secolului: lovituri razante, lovituri taiate, lovituri perfide, retrageri strategice, reverente reciproce in fata fiecarei lovituri izbutite. Un dialog cu ritm aprins, enervant, contrariant, obraznic pe alocuri, pe care nu ai cum sa nu-l urmaresti cu sufletul la gura, de la prima la ultima pagina. Pariul jocului? Mai mult decat o reglare de conturi cu detractorii trecuti, prezenti si viitori ai filosofului BHL si prozatorului MH, incercarea de a contraria asteptarile „haitei” si de a o zadari in continuare. Placerea certa a celor, de-acum, doi aliati de a-si schimba statutul de victime publice in acela de inamici publici. Dar si, dincolo de asta, o suita de digresiuni sclipitoare, de reflexii si de provocari privind iudaismul, conditia intelectualului angajat, competitia spirituala intre Atena si Ierusalim, intre filosofia greaca si Biblie.

„Totul, asa cum se spune, ne desparte – cu exceptia unui singur punct, fundamental: suntem, si unul, si altul, doi indivizi destul de demni de dispret.” (Michel Houellebecq)

„Cuvintele sunt cele care declanseaza conceptele, iar nu conceptele cele care pun in miscare cuvintele! Ideea potrivita razbate prin spartura, prin ochiul de senin, prin dara de lumina pe care a creat-o lucrul cuvintelor..” (Bernard-Henri Levy)

„Anumitor persoane poate li s-a intamplat sa faca dragoste intr-o stare de deplina luciditate; nu le invidiez. Mie, intr-o stare de deplina luciditate, nu mi s-a intamplat decat sa-mi fac socotelile; sau valiza.” (Michel Houellebecq)


Carti similare cu Inamici publici

Destin tragic de artist genial

Destin tragic de...

de Emanuel D. Florescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!