Harta si teritoriul

scrisa de Michel Houellebecq

Harta si teritoriul de Michel Houellebecq Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Harta si teritoriul 23.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Michel Houellebecq
Traducator (i): Daniel Nicolescu
Numar de pagini: 408 pagini
ISBN: 978-973-46-1950-4
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Romanul Harta si teritoriul (2010), distins cu Premiul Goncourt, este o imagine in raspar a lumii artei contemporane si a caracterului profund comercial al productiilor sale, ce-si vehiculeaza la nesfarsit amalgamul de clisee.

Deopotriva clasic si modern, Harta si teritoriul (2010) este romanul unui scriitor ajuns la maturitate, care mediteaza cu o detasare ironic-melancolica asupra starii lumii si a fiintelor ce o populeaza. Naratiunea urmareste parcursul biografic si creativ al lui Jed Martin, un artist mizantrop care devine faimos in intrega lume datorita fotografiilor de harti realizate pentru Ghidurile Michelin si a ciclului sau de portrete infatisand meserii. Contrar tuturor asteptarilor, arta sa conceptuala, lipsita de orice suflu cultural, se dovedeste a fi un mare succes comercial. Printr-o magistrala punere in abis, povestea ia o intorsatura insolita cand Michel Houellebecq, care ii pozeaza lui Jed pentru portretul infatisand meseria de scriitor, devine personaj al propriului roman si este omorat cu un sadism cutremurator in casa lui din Loiret.

„In Harta si teritoriul se afla toate elementele care i-au consolidat succesul lui Michel Houellebecq: ipostazierea ironica a societatii contemporane, lipsa dezolanta a dialogului, ca sa nu mai vorbim de opiniile transante despre arta, dragoste, dorinta, sexualitate, prostitutie si alcool.” (Le Figaro)

„Harta si teritoriul se ofera cititorului ca un autoportret fin lucrat, extravagant si sarcastic, respirind un aer melancolic familiar, palpabil. Melancolia a devenit tonalitatea dominanta si, privit prin ea, pesimismul lui Houellebecq capata un aer tenebros.” (Télérama)


Carti similare cu Harta si teritoriul

Prietenie dispărută

Prietenie dispărută

de Claire Messud

mai mult
Mastile

Mastile

de Fumiko Enchi

mai mult
Tăcerea femeilor

Tăcerea femeilor

de Pat Barker

mai mult



Recenzii

aniela aniela pe 2012-10-15 16:05:45 Rating:

Este un alt fel de scris decât tradiţionalul Houellebecq. Personal, mi-a plãcut/ dat de gândit mai mult celãlalt Houellebecq, însã cel din „Harta şi teritoriul” te ţine în suspans, ştie sã se joace cu nervii tãi, te face dependent de lecturã, fãrã a pierde din tradiţionalul sarcasm, presãrat parcã aici cu mai multã amãrãciune ca de obicei.

Intriga se desfãşoarã în mediul artistic...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!