Arhipelagul insomniei

scrisa de Antonio Lobo Antunes

Arhipelagul insomniei de Antonio Lobo Antunes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Arhipelagul insomniei 19.71 lei *
Arhipelagul insomniei 27 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Antonio Lobo Antunes
Traducator (i): Micaela Ghitescu
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-689-396-4
Anul aparitiei: 2011
Descriere: „Densitatea cartilor lui António Lobo Antunes vine din respectul scrupulos fata de personaje, fata de fiecare detaliu si fata de fiecare cititor. Prin muzica ei, o literatura care poate parea dificila datorita arhitecturii sale complexe dobandeste o simplitate arhetipala. De o veritabila frumusete, in pofida infernului pe care il infatiseaza." (Le Monde)

O mosie prospera, condusa cu mana forte de un patriarh temut de toti, dar neiubit de nimeni, un conac cu ziduri solide, care vor fi macinate insa de singuratate, de minciuna si de teama si se vor prabusi sub povara secretelor nerostite decat in gand: in mijlocul campiilor manoase din Alentejo se desfasoara tragedia extinctiei unei familii.
Vocile care rostesc cronica unei morti previzibile sunt ale barbatilor: barbatii intemeiaza o familie si ei ii duc mai departe numele si puterea. Cele trei generatii care se fac auzite in aceasta carte – un autist, fratele lui (care ii este rival, deoarece bunicul il considera unicul mostenitor al proprietatii), tatal lor, caracter slab si fara vocatie de cap al familiei si stapan al domeniului, care nu se bucura de simpatia tatalui sau si nici de respectul subordonatilor si bunicul, fire dominatoare si despotica, polarizand atentia celorlalti – traiesc insa sub semnul esecului si sunt nevoite sa-l marturiseasca. Iesind din golul si tacerea mortilor, din intunericul fara vise, vocile lor insingurate alterneaza si se inlantuie obsesiv, alcatuind cronica polifonica a unei familii si a tragediilor ce o dezagrega.


Carti similare cu Arhipelagul insomniei

Downshifting

Downshifting

de Alexandru Done

mai mult
Cismigiu & comp.

Cismigiu & comp.

de Grigore Bajenaru

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!