Si hipopotamii au fiert in bazinul lor

scrisa de Jack Kerouac, William S. Burroughs

Si hipopotamii au fiert in bazinul lor de Jack Kerouac, William S. Burroughs Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Si hipopotamii au fiert in bazinul lor 7.99 lei *
Si hipopotamii au fiert in bazinul lor 16.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Jack Kerouac, William S. Burroughs
Traducator (i): Ciprian Siulea
Numar de pagini: 224 pagini
ISBN: 978-973-46-1418-9
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Un roman eveniment, scris in urma cu peste cincizeci de ani, descoperit si publicat in 2008.

Si hipopotamii au fiert in bazinul lor este o carte rara atat prin destinul, cat si prin semnificatia ei. Romanul a fost scris de cei doi parinti ai generatiei beat in 1945, cu un deceniu inainte de explozia curentului pe care l-au impus, impreuna cu Allen Ginsberg, in literatura americana. Cartea a aparut insa abia in 2008, dupa moartea celor doi autori si a unuia din personajele centrale ale romanului. Nu e intru totul de mirare, de vreme ce acest roman cu un titlu superb, preluat dintr-o stire de la radio, este o poveste cu tenta politista. Cei doi autori au scris romanul in capitole alternative, sub doua asa-zise pseudonime: Will Dennison (William S. Burroughs) si Mike Ryko (Jack Kerouac). Povestea se incheaga astfel din cele doua relatari la persoana intai. Dincolo de naratiunea propriu-zisa, cei doi reusesc sa recreeze atmosfera decadenta din New Yorkul de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

„O combinatie de policier, thriller si elegie existentialista pe tema golirii de sens a vietii moderne, un amestec de Dashiell Hammett si Albert Camus, dar si o marturie fundamentala despre generatia beat, cu detalii precise si dialoguri redate cu exactitate dintr-o America a epocii preatomice, astazi complet disparuta.” (San Francisco Chronicle)

„Alternativ, capitol dupa capitol, Burroughs si Kerouac ne ofera o imagine de roman politist a Manhattanului... Dintre cei doi, Kerouac, care pe atunci avea douazeci de ani, este scriitorul mai experimentat, in vreme ce la Burroughs, incepator absolut, se disting deja temele si obsesiile care se vor evidentia in Pranzul dezgolit si in alte locuri.” (Kirkus Reviews)


Carti similare cu Si hipopotamii au fiert in bazinul lor

O femeie iubita

O femeie iubita

de Andrei Makine

mai mult
Cartea fugilor

Cartea fugilor

de J. M. G. Le Clezio

mai mult
Pentru cine bat clopotele

Pentru cine bat clopotele

de Ernest Hemingway

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!