Catedrala

scrisa de Raymond Carver

Catedrala de Raymond Carver Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Catedrala 13.99 lei *
Catedrala 19.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Raymond Carver
Traducator (i): Horia Florian Popescu
Numar de pagini: 280 pagini
ISBN: 978-973-46-7144-1
Anul aparitiei: 2018
Descriere: Raymond Carver spunea ca e posibil sa discuti despre lucruri obisnuite folosind un limbaj obisnuit, dar precis, si sa acorzi acestor obiecte, indiferent daca este vorba despre un scaun, o draperie, o furculita, o piatra sau cercelul unei femei, o putere magica uluitoare. Nicaieri nu e mai evidenta reusita metodei sale decit in povestirea „Catedrala”, care da si titlul volumului: un nevazator conduce mina celui ce poate vedea, amindoi schitind o catedrala pe care primul n-o va zari niciodata. Astfel, aparenta banalitate a personajelor, a dialogurilor sau a situatiilor e permanent transformata intr-o senzatie de apasare, de stranietate sau chiar de fantastic. Asistam, de pilda, la o intilnire intre doua perechi, dar in care intervin un paun tifnos si un mulaj dentar. Alteori, se petrec momente de un dramatism rar, sporit de intimplari misterioase si sumbre. De fiecare data, Raymond Carver ne dezvaluie, cu usurinta si cu rafinament greu de egalat, fatetele ascunse ale unor vieti aparent banale, dind senzatia ca a reusit sa prinda in cuvinte esenta tainica a vietii insesi.


Carti similare cu Catedrala

Raga. apropierea continentului invizibil

Raga. apropierea...

de J. M. G. Le Clezio

mai mult
Un secol de zadarnicie (2 vol)

Un secol de zadarnicie...

de Adele De Boigne

mai mult
Ghepardul

Ghepardul

de Giuseppe Tomasi di Lampedusa

mai mult



Recenzii

Oana (ReteteTV.ro) Oana (ReteteTV.ro) pe 2018-08-28 15:30:18 Rating:

Am început să-l citesc pe Raymond Carver atunci când mi-am dorit să aflu despre lucrurile simple ale altora, despre obiceiurile și ritualurile care par uneori plictisitoare dar care ne definesc viața de zi cu zi. În plus, cărțile din colecția Top10+ a editurii Polirom se citesc repede, sunt minunate de ținut în mână și-ți creează plăcere când le răsfoiești.
”Catedrala” și...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Andrei J
Recenzii: 8
Carti citite: 44