Al zecelea om

scrisa de Graham Greene

Al zecelea om de Graham Greene Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Al zecelea om 7.99 lei *
Al zecelea om 17.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Graham Greene
Traducator (i): Anca-Gabriela Sarbu
Numar de pagini: 264 pagini
ISBN: 978-973-46-1027-3
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Al zecelea om a fost initial o povestire scrisa in 1944, pentru compania Metro Goldwyn Mayer, dar abia in 1983, cand i s-a amintit de existenta ei, autorul a reluat-o si a publicat-o doi ani mai tarziu sub forma de roman.

Volumul de fata contine inca doua schite de scenariu, scrise in aceeasi perioada si redescoperite mai tarziu de scriitor in jurnalele sale. Intriga romanului Al zecelea om este urmatoarea: intr-o inchisoare din Franta, aflata sub ocupatie germana, unul din zece prizonieri trebuie sa moara. Prizonierii trag la sorti care dintre ei va fi urmatorul si balanta inclina in defavoarea avocatului Jean Louis Chavel, un om cu o stare sociala dintre cele mai prospere. Disperat, Chavel este gata sa dea tot ce are ca sa scape de moarte, iar unul dintre ceilalti prizonieri accepta oferta. Primeste toata averea avocatului, banii, cartile si casa de la tara si lasa totul prin testament mamei si surorii sale. Si abia de aici incolo, in stilul inconfundabil al lui Greene, incepe povestea.

„Al zecelea om este o capodopera, scrisa in stilul concis, dar plin de detalii surprinzatoare in care Greene, datorita legaturii sale cu lumea filmului, pur si simplu exceleaza.” (Sunday Times)


Carti similare cu Al zecelea om

Vis febril

Vis febril

de Samanta Schweblin

mai mult
Omul suspendat

Omul suspendat

de Saul Bellow

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!