Litera stacojie

scrisa de Nathaniel Hawthorne

Litera stacojie de Nathaniel Hawthorne Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Leda
Autor (i): Nathaniel Hawthorne
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 973-7786-30-3
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Curand, dupa ce ni se prezinta personajul si amintirile care o chinuie pe osandita aflata pe esafod, deslusim in multime chipul sotului, obsedat de ideea neabatuta a razbunarii. Cum va avea sa fie pedepsit Arthur Dimmesdale, care va fi soarta fiecaruia dintre cei trei cuprinsi in intunecatul triunghi al pacatului (sau cea a micutei Pearl) nu ni se spune. Si adevarul e ca nu acestea sunt intrebarile pe care si le pune, in primul rand, cititorul.

Dureroasa revelatie a fericirii de odinioara -, tema recurenta in povestirile lui Hawthorne - fereste Litera stacojie de primejdia de a deveni un studiu partial al moravurilor si mentalitatii din Noua Anglie in intunecata perioada coloniala a istoriei americane. Asa incat nu e un simplu roman istoric bine informat; intr-o proiectie complexa ce pastreaza cu desavarsita stiinta echilibrul intre trecut si prezent, este o analiza subtila a sufletului bantuit de mari chinuri. Litera stacojie A, stigmatizand un trup de femeie, nu e doar un semn al unei epoci salbatice, ci si al unei permanente suferinte a fiintei traind tragedia pasiunii, in cautarea zadarnica a fericirii. Dan Grigorescu


Carti similare cu Litera stacojie

Cartea de acasa nr. 33. alexandru odobescu - scene istorice. pseudokynegheticos

Cartea de acasa nr....

de Alexandru I. Odobescu

mai mult
Afinitati elective

Afinitati elective

de J.W. Goethe

mai mult
Cartea de acasa nr. 29. panait istrati - nerantula. codin

Cartea de acasa nr....

de Panait Istrati

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145