Mantisa

scrisa de John Fowles

Mantisa de John Fowles Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mantisa 16.1 lei *
Mantisa 19.97 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): John Fowles
Traducator (i): Angela Jianu
Numar de pagini: 252 pagini
ISBN: 973-681-392-4
Anul aparitiei: 2003
Descriere: Romanul Mantisa are in centru figura romancierului Miles Green, care, prins in mrejele drogurilor, ajunge in pragul epuizarii fortelor creatoare. Pentru refacere este supus unei terapii sexuale, prilej pentru Fowles de a analiza relatia dintre sexe, dar si de a reflecta asupra conditiei creatorului si a creatiei in general.

„Spre deosebire de decorurile ample si vii din romanele sale de mare intindere, in Mantisa totul se petrece in mintea romancierului Miles Green. Fanteziile acestuia, legate de personalul medical feminin, se transforma intr-un dialog deschis cu muzele despre arta si etica. Functia lor traditionala, cea de inspiratie erotica pentru actul creator al barbatului, se demodeaza si devine caraghioasa, muza adoptand atitudinea unei femei moderne. Polemicile distrugatoare dintre muze si nefericitul Green ii ofera cititorului spectacolul dorit.” (Jules Smith)


Carti similare cu Mantisa

Zatul

Zatul

de Tatiana Tolstaia

mai mult
Sfirsitul familiei rassenfosse

Sfirsitul familiei...

de Camille Lemonnier

mai mult
Te rog, ai grijă de mama

Te rog, ai grijă de mama

de Shin Kyung‑Sook

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

ARoberta
Recenzii: 0
Carti citite: 49