Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura universala > Omida

Omida

scrisa de John Fowles

Omida de John Fowles Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Omida 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): John Fowles
Traducator (i): Veronica Focseneanu
Numar de pagini: 480 pagini
ISBN: 978-973-46-1319-9
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Editia a II-a

Romanul Omida (1985) demonstreaza, o data in plus, virtuozitatea narativa a lui Fowles, pasiunea sa pentru istorie, ocultism si stiintele naturii, dar si preocuparea pentru tot ceea ce tine de iluzie si mister. Descriind evolutia unei secte din secolul al XVI-lea, insa cu permanente trimiteri la lumea contemporana, cartea lui Fowles este o metafora complexa a ambiguitatii si ambivalentei, pornind chiar de la titlu. Dupa cum explica insusi autorul, termenul englezesc maggot („omida”) avea odinioara si sensul de „toana, capriciu”, fiind, de asemenea, utilizat pentru a desemna melodiile unor dansuri care nu aveau o denumire proprie. Nici biografie, nici istorie, nici pe de-a intregul fictiune sau, mai curand, cate ceva din toate acestea, romanul Omida retine si amplifica semnificatia multipla a cuvantului-titlu.

„Omida, acest roman absolut admirabil, serveste, asa cum ar trebui sa faca intreaga literatura, fortelor subversiunii. Din acest motiv, este comparabil cu Iubita locotenentului francez, dar mai curajos la nivelul experimentului si cu atat mai remarcabil la cel al realizarii artistice.” (Anthony Burgess)

„In Omida, parca mai mult decat in orice alt roman al sau, Fowles si-a pus in joc seducatorul lui talent narativ pentru a ne oferi o carte excelenta.” (The Guardian)

„O realizare stralucita! Fowles se dovedeste inca o data un virtuoz al tehnicilor narative si un inovator indraznet al structurilor romanesti.” (The Times)

„Imaginatia nestavilita a lui Fowles zboara peste peisajul a doua secole si jumatate – o lectura fascinanta.” (The Times Literary Supplement)


Carti similare cu Omida

Găsește-mă

Găsește-mă

de André Aciman

mai mult
Mingiieri straine

Mingiieri straine

de Ian McEwan

mai mult
Monsieur Karenin

Monsieur Karenin

de Vesna Goldsworthy

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!