Tabloul flamand

scrisa de Arturo Perez-Reverte

Tabloul flamand de Arturo Perez-Reverte Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Arturo Perez-Reverte
Traducator (i): Tudora Sandru Mehedinti
Numar de pagini: 420 pagini
ISBN: 973-681-241-3
Anul aparitiei: 2003
Descriere: „Tabloul flamand” (1990), bestseller atat in Spania, cat si in tarile in care a fost tradus, a fost incununat, in Franta, cu Marele Premiu pentru Roman Politist.

O restauratoare de arta gaseste o inscriptie misterioasa in forma unei table de sah pe un tablou al unui pictor flamand din secolul al XV-lea. Surprinzatoarea descoperire determina o galerie intreaga de personaje sa inceapa o aventura plina de riscuri pentru a dezlega enigma. Dar nu e vorba de o enigma oarecare: aceasta constituie cheia unui secret care ar fi putut sa schimbe istoria Europei. Miscarile de sah marcheaza, pas cu pas, succesul sau esecul anchetei, mereu pandita de diabolicul joc de capcane si echivocuri, la care participa nu numai pictura, ci si muzica, literatura, istoria si matematica. Thriller, roman psihologic si poveste de dragoste, „Tabloul flamand” demonstreaza prodigioasa inteligenta si imaginatia debordanta a lui Perez-Reverte, autorul fiind, prin numeroasele aluzii culturale necesare eludarii enigmei, un Umberto Eco spaniol care manevreaza suspansul mult mai strans, naratiunea sa fiind cu mult mai incitanta.


Carti similare cu Tabloul flamand

Maigret se infurie

Maigret se infurie

de Georges Simenon

mai mult
Cainele galben

Cainele galben

de Georges Simenon

mai mult
Liberty bar

Liberty bar

de Georges Simenon

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!