De pe bancile scolii in inchisorile comuniste

scrisa de Lacramioara Stoenescu

De pe bancile scolii in inchisorile comuniste de Lacramioara Stoenescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
De pe bancile scolii in inchisorile comuniste 18.2 lei *
De pe bancile scolii in inchisorile comuniste 26 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Lacramioara Stoenescu
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-973-669-957-3
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Stiam din copilarie despre existenta unui grup anticomunist in orasul natal, dar nu am banuit niciodata ca, in paralel cu organizatiile UTM, au activat in tara peste treizeci de grupari considerate de Securitate subversive.
Atunci, nu m-am gandit ca le voi descoperi si ca voi scrie despre acesti tineri curajosi, care au sfidat un sistem nedrept, in scopul implinirii unor idealuri inalte. Lacramioara Stoenescu

Atunci cand mai sunt unii care vorbesc despre pasivitatea romanilor in anii dictaturii comuniste, este bine sa stim ca nu toata lumea a plecat capul, ca au existat atatea forme de rezistenta care au creat adevarate cosmaruri pentru un regim detestat, pe drept cuvant considerat ca antipatriotic, antidemocratic si inuman. Un regim al terorii si al minciunii. Cartea Lacramioarei Stoenescu este deopotriva o recuperare a memoriei si un act de justitie morala pentru acei tineri care, sperand cu disperare, au sfidat domnia Raului. Cand totul parea pierdut, ei s-au obstinat sa nu capituleze. Au platit cu ani grei de temnita, cu persecutii oribile pentru curajul verticalitatii. Ar fi necesar ca aceasta carte, onesta, profunda, pasionanta si tulburatoare, sa fie citita de cat mai multi tineri, elevi si studenti, ca un argument pentru demnitate si un antidot impotriva lasitatii, cinismului si conformismului servil.


Carti similare cu De pe bancile scolii in inchisorile comuniste

Din suflet

Din suflet

de Demi Moore

mai mult
Itinerariile unei vieti: e.m. cioran / apocalipsa dupa cioran

Itinerariile unei...

de Gabriel Liiceanu

mai mult
Amintiri si povesti mai deocheate

Amintiri si povesti...

de Neagu Djuvara

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

janamuresan
Recenzii: 0
Carti citite: 1