Reversul medaliei

scrisa de Andreea Raducan

Reversul medaliei de Andreea Raducan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Reversul medaliei 3 lei *
Reversul medaliei 9 lei *
Reversul medaliei 9 lei *
Reversul medaliei 37.8 lei *
Reversul medaliei 42 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Wiseman
Autor (i): Andreea Raducan
Numar de pagini: 192 pagini
Anul aparitiei: 2012
Descriere: "Reversul Medaliei” este o carte extrem de emotionanta despre sportul de mare performanta, despre o sportiva care a gasit resursele necesare pentru a merge mai departe dupa nedreptatea de la Sydney. O carte care ne obliga sa reflectam la propriul nostru destin, la nedreptatile si durerile pe care le-am avut noi insine de infruntat.

Romania a platit scump intr-o situatie nici pana azi lamurita, iar Andreea Raducan a fost in mijlocul evenimentelor suferind cel mai mult din cauza unei conjuncturi nefericite, din cauza unei neglijente care i-a marcat viata si cariera prin amploarea consecintelor.

Sa castigi medalia olimpica de aur este poate cea mai rara ocazie in care toti factorii sa-ti fie favorabili. Tu ca sportiv sa fii in cea mai buna forma, iar exercitiile tale sa impresioneze in asa masura arbitrele incat sa-ti recunoasca superioritatea.

Andreea Raducan a trait pentru cateva ore, zile, senzatia suprema pe care ti-o ofera laurii olimpici de aur.

Cand inca nici nu reusisem sa realizam indeajuns dimensiunea exceptionala a rezultatului de la individual compus (trei romance pe primele trei locuri) si cand Andreea mai primea inca mesaje de felicitare din tara si nu numai, s-a declansat cosmarul.

In numai cateva clipe, bucuria noastra imensa s-a transformat in uluiala, deznadejde, frustrare si indignare in fata unei hotarari pe care si astazi ne este greu sa ne-o explicam.

Cartea de fata isi doreste, spre surprinderea unora sa reconstituie cat mai exact cele intamplate atunci.

De ce surprindere?

Pentru ca in mod normal, fiecare dintre noi doreste sa uite momentele dificile pe care a trebuit sa le depaseasca la un moment dat in viata.

Andrea Raducan nu vrea sa uite si chiar daca rememorarea acelor clipe ii redeschide o rana, probabil niciodata inchisa, vrea sa reia firul evenimentelor si pe cat posibil sa aduca un plus de lumina asupra unor intamplari bizare, ce poate nu vor fi lamurite pe deplin niciodata.

O reconstituire este o incercare ce presupune multa rabdare, perseverenta si curaj. Ramane intrebarea de ce acum? Poate din orgoliu, poate din dorinta de a mai demonstra inca o data ca nu a fost vinovata si ca a platit un pret prea mare pentr o greseala care nu i-a apartinut? Andreea Raducan face acest efort de a povesti faptele..


Carti similare cu Reversul medaliei

Eu sunt Malala

Eu sunt Malala

de Malala Yousafzai, Patricia McCormick

mai mult
Scrisori de dragoste

Scrisori de dragoste

de Joshua Knelman, Rosalind Porter

mai mult
Prin perdea

Prin perdea

de Aurora Liiceanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Oana (ReteteTV.ro)
Recenzii: 19
Carti citite: 69