De la moarte pana-n zori

scrisa de Thomas Wolfe

De la moarte pana-n zori de Thomas Wolfe Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Thomas Wolfe
Traducator (i): Anca-Gabriela Sarbu
Numar de pagini: 312 pagini
ISBN: 978-973-46-0899-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: De la moarte pana-n zori este o colectie de 14 povestiri, unite prin atmosfera sumbra si amestecul de proza lirica si impresionism. Desi inclinat sa scrie romane fluviu, asemeni mentorului sau, Proust, Thomas Wolfe a reusit sa slefuiasca 14 bijuterii, adevarate tururi de forta stilistica. Acest volum l-a facut pe Faulkner sa-l considere cel mai mare scriitor american in viata si i-a influentat atat pe Jack Kerouac, cat si pe Philip Roth. Povestirile descriu o lume lipsita de orice speranta, unde singura certitudine este moartea.

„Numele lui Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald si Thomas Wolfe sunt repere de neocolit ale secolului XX. Fiecare dintre acestia a devenit o adevarata legenda inca din timpul vietii.” (The Hemingway Review)

„Thomas Wolfe scria de parca ar fi fost manat de insusi geniul inspiratiei. Nici un alt autor din generatia sa nu a stapanit limbajul cu atata maiestrie, nici nu a avut pasiunea si energia lui.” (The New Yorker)

„Wolfe este un scriitor care s-a daruit operei sale cu o intensitate fara precedent, un scriitor chinuit de stradania neincetata de a-si stapani materialul si talentul, uriase amandoua: o confruntare dura, epuizanta, nebuneasca.” (Publishers Weekly)


Carti similare cu De la moarte pana-n zori

Rezervatia puskin

Rezervatia puskin

de Serghei Dovlatov

mai mult
Toba de tinichea

Toba de tinichea

de Gunter Grass

mai mult
Fata cu cercel de perla

Fata cu cercel de perla

de Tracy Chevalier

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!