De la moarte pana-n zori

scrisa de Thomas Wolfe

De la moarte pana-n zori de Thomas Wolfe Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Thomas Wolfe
Traducator (i): Anca-Gabriela Sarbu
Numar de pagini: 312 pagini
ISBN: 978-973-46-0899-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: De la moarte pana-n zori este o colectie de 14 povestiri, unite prin atmosfera sumbra si amestecul de proza lirica si impresionism. Desi inclinat sa scrie romane fluviu, asemeni mentorului sau, Proust, Thomas Wolfe a reusit sa slefuiasca 14 bijuterii, adevarate tururi de forta stilistica. Acest volum l-a facut pe Faulkner sa-l considere cel mai mare scriitor american in viata si i-a influentat atat pe Jack Kerouac, cat si pe Philip Roth. Povestirile descriu o lume lipsita de orice speranta, unde singura certitudine este moartea.

„Numele lui Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald si Thomas Wolfe sunt repere de neocolit ale secolului XX. Fiecare dintre acestia a devenit o adevarata legenda inca din timpul vietii.” (The Hemingway Review)

„Thomas Wolfe scria de parca ar fi fost manat de insusi geniul inspiratiei. Nici un alt autor din generatia sa nu a stapanit limbajul cu atata maiestrie, nici nu a avut pasiunea si energia lui.” (The New Yorker)

„Wolfe este un scriitor care s-a daruit operei sale cu o intensitate fara precedent, un scriitor chinuit de stradania neincetata de a-si stapani materialul si talentul, uriase amandoua: o confruntare dura, epuizanta, nebuneasca.” (Publishers Weekly)


Carti similare cu De la moarte pana-n zori

Exilata

Exilata

de Pearl S. Buck

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!