Omul generos

scrisa de Tor Norretranders

Omul generos de Tor Norretranders Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Omul generos 34.4 lei *
Omul generos 40.85 lei *
Omul generos 40.9 lei *
Omul generos 43 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Publica
Autor (i): Tor Norretranders
Numar de pagini: 296 pagini
ISBN: 978-973-88365-6-3
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Comportamentul uman s-ar putea sa nu fie bazat, asa cum se credea, pe imperturbabilul, calculatul, rationalul interes propriu, ci mai degraba pe generozitate, comunitate si interes reciproc.

Bestseller international - o carte de stiinta pentru toti, cuprinzatoare, care examineaza intreaga existenta umana pentru a arata ca, in fond, cheia catre sex este generozitatea.

Animalele si oamenii deopotriva isi etaleaza cele mai bune calitati pentru a-si cuceri partenerii: tind spre perfectiune, fac eforturi in plus pentru a-i ajuta pe ceilalti si se straduiesc pentru a face lumea mai buna - pe scurt, sunt generosi, iar generozitatea, potrivit celor mai noi descoperiri stiintifice, este ceva foarte sexy.

Cercetarea din mai multe domenii stiintifice ne schimba dramatic imaginea asupra omului. Comportamentul uman s-ar putea sa nu fie bazat, asa cum se credea, pe imperturbabilul, calculatul, rationalul interes propriu, ci mai degraba pe generozitate, comunitate si interes reciproc. Pe scurt, cu cat sacrificam mai mult, cu atat castigam mai mult, atat din punct de vedere sexual cat si din alte puncte de vedere. Aceasta este, desigur, o veste buna pentru omenire. Este uimitor optimismul lui Nørretrtanders, asa cum iese el la iveala pe masura ce autorul intra intr-o larga varietate de subiecte, de la asistenta sociala la razboi, de la robotica la energia cu capacitate de regenerare, de la teoria jocului la genetica, pentru a face un portret ireverentios, erudit si incantator al lui Homo generosus, omul generos.

"Inca de la prima fraza, Nørretranders isi prezinta abordarea proaspata, ireverentioasa asupra sociobiologiei pentru toti. Desi pune vechea placa ... o face in slujba unei perspective noi si provocatoare: aceea ca generozitatea, creativitatea, cooperarea si inteligenta omului servesc unicului scop evolutionist de a ne face mai sexy." Publishers Weekly


Carti similare cu Omul generos

Cum sa fii o lady. mic tratat de eleganta

Cum sa fii o lady. mic...

de Candace Simpson-Giles

mai mult
Filozofia F**k it

Filozofia F**k it

de John C. Parkin

mai mult



Recenzii

andres andres pe 2011-03-26 14:13:53 Rating:

“A-i ajuta pe altii e cel mai sexy lucru pe care il poti face”
O carte despre generozitate. Cel putin asta mi-a spus titlul la “prima intalnire”. Despre cum sa devenim mai buni cu noi, cu restul. Mi-am imaginat o alta carte despre psihologie sociala. Degeaba imi facea cu ochiul acel “sexy” imprimat frumos pe coperta… Numele autorului, Tor Norretranders, parea prea serios pentru...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!