Catre un zeu necunoscut

scrisa de John Steinbeck

Catre un zeu necunoscut de John Steinbeck Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Catre un zeu necunoscut 17.5 lei *
Catre un zeu necunoscut 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): John Steinbeck
Traducator (i): Ioana Oprica
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-46-1934-4
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Unul dintre primele romane ale lui John Steinbeck, Catre un zeu necunoscut este o poveste misterioasa, ce exploreaza incercarile omului de a cunoaste si a stapani natura, de a-si intelege destinul. Catre un zeu necunoscut este un roman care are in centru tema credintei. Joseph Wayne, protagonistul, urmand dorinta tatalui sau, isi construieste o ferma pe pamanturile Californiei. Cand acesta din urma moare, Joseph ajunge sa creada ca spiritul batranului s-a intrupat intr-un copac magnific din mijlocul fermei. Fratii lui si familiile lor se bucura de prosperitatea locului, pana cand, intr-o zi, unul dintre frati, speriat de credintele pagine ale lui Joseph, omoara copacul si aduce astfel boala si seceta pe pamanturile familiei. Catre un zeu necunoscut este o poveste mistica, scrisa in spiritul modernitatii, explorand incercarile unui om de a controla fortele naturii si de a intelege caile lui Dumnezeu.

„Catre un zeu necunoscut este romanul prin care Steinbeck a invatat cum se construieste proza de mari dimensiuni, este o carte plina de candoare, dar care are in fundal o forma poetica masculina, manata de competitivitate si care pretuieste lupta pentru primul loc.” (Robert DeMott)


Carti similare cu Catre un zeu necunoscut

Coborârea

Coborârea

de Tim Johnston

mai mult
Pogoara-te, moise

Pogoara-te, moise

de William Faulkner

mai mult
Viata furata

Viata furata

de K. J. Benes

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!