Un om in intuneric

scrisa de Paul Auster

Un om in intuneric de Paul Auster Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Un om in intuneric 16.1 lei *
Un om in intuneric 19.97 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Paul Auster
Traducator (i): Daniela Rogobete
Numar de pagini: 228 pagini
ISBN: 978-973-46- 1640-4
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Cel mai recent roman al autorului, Un om in intuneric (2008), ofera cititorilor o poveste emotionanta in care imaginarul si realul se intrepatrund, iar istoria, fictiunea si cinematografia isi imprumuta coordonatele. Victima a unui accident de masina care-l tintuieste in scaunul cu rotile si a unor remuscari amare care-i rapesc somnul, criticul literar August Brill, eroul principal al romanului, impleteste in noptile sale de insomnie firele narative ale unor povesti in care lumi paralele par sa se multiplice la nesfarsit. Episoade de o violenta salbatica in care absurditatea razboiului este denuntata vehement se alatura evocarilor nostalgice si digresiunilor de tot felul in mrejele fanteziei, in cautarea disperata a unui drum catre lumina. Iar acesta exista, pare sa spuna Auster in finalul romanului sau, si nu are decat un singur sens pe care toti trebuie sa-l urmam, in timp ce lumea sucita se invarte mai departe.

„Un om in intuneric este o lectura minunata, sub bagheta unui magician.” (The New York Review of Books)

„O carte exceptionala... Probabil cea mai buna carte a lui Paul Auster de pana acum. La fel ca marele roman antirazboi Abatorul cinci al lui Kurt Vonnegut, Un om in intuneric atinge o profunzime a sentimentelor si emotiilor rar intalnita. Este cu adevarat o opera de arta.” (San Francisco Chronicle)

„Un roman fascinant, prin toate gandurile si emotiile pe care ajunge sa ti le inspire neincetat, obsedant chiar, fara sa-ti lase timp de respiro!” (The Philadelphia Inquirer)

„Paul Auster te atrage intr-un labirint literar si iti insceneaza o poveste pe care te intrebi uimit, la tot pasul, cum o va termina.” (Seattle Times)


Carti similare cu Un om in intuneric

Antidotul

Antidotul

de Cristina Boncea

mai mult
In ochii luciei

In ochii luciei

de Arthur Japin

mai mult
Zgomotul alb

Zgomotul alb

de Don Delillo

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

andres pe 06.05.2011 17:27:09

:P Nu e prea mult si nici prea putin atunci cand le intelegem, semnele! Daca ne ajutam si de cuvinte, atunci semnele sunt binevenite...


Livux pe 06.05.2011 16:41:33

Da, poate e prea mult ca pe un site pentru Cititori sa comunicam prin semne. Sau prea putin!? :) I was speechless! :-?


andres pe 05.05.2011 21:07:13

Scuze! ***** nu era chiar un comentariu :P


Livux pe 05.05.2011 15:03:37

De cinci stele: *****


Livux pe 04.05.2011 20:07:13

Tulburatoare!


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Livux
Recenzii: 1
Carti citite: 107