Eugenie Grandet

scrisa de Honore de Balzac

Eugenie Grandet de Honore de Balzac Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Eugenie Grandet 17.91 lei *
Eugenie Grandet 25 lei *
Eugenie Grandet 25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): Honore de Balzac
Traducator (i): Mioara Izverna
Numar de pagini: 200 pagini
ISBN: 9789731021591
Descriere: Romanul Eugénie Grandet este, alaturi de Gobseck, Mos Goriot, Marirea si decaderea lui César Birotteau si Verisoara Bette, una dintre capodoperele balzaciene.

Critica literara si succesul durabil al acestui roman in randul cititorilor, l-au asezat printre cele mai de seama creatii ale realismului francez, deoarece reflecta caracteristicile epocii, goana dupa profituri, dorinta apriga de imbogatire, care fac din societate un soi de jungla, unde razbesc fiintele cele mai feroce si mai lipsite de scrupule.

In mediul burghez de provincie pe care il zugraveste acest roman, ca si in elegantele saloane pariziene descrise in alte romane, domneste puterea banului. Asadar, Eugénie Grandet reflecta nu numai o drama morala individuala, ci o intreaga societate, al carei idol suprem este banul.

Domnia banului - prin avaritia tatalui sau, apoi prin tradarea lui Charles - este cea care o zdrobeste pe Eugénie, condamnand-o la o viata aproape monahala, searbada, lipsita de orice bucurie sau speranta.

Pe langa istorisirea destinului nefericit al acesteia, cititorul remarca, prin informatiile precise asupra epocii, fidelitatea absoluta a lui Balzac fata de realitate; in plus, felul in care marele scriitor judeca si infiereaza aceasta societate avida si mercantila, are cu atat mai multa forta expresiva cu cat el evita tonul indignat, stilul oratoric, ramanand un narator cumpatat si in aparenta obiectiv. Liliana Anghel


Carti similare cu Eugenie Grandet

Mihail sadoveanu opere alese volumul 2

Mihail sadoveanu opere...

de Mihail Sadoveanu

mai mult
Chira chiralina. codin. ciulinii baraganului

Chira chiralina....

de Panait Istrati

mai mult



Recenzii

Adelydda Adelydda pe 2014-07-18 12:07:42 Rating:

“ Viața e un nesfârșit șirag de combinații și trebuie să le descoși; să le urmărești ca să te poți menține mereu la locul cel mai bun.”

Este un roman ce face parte din Comedia umană a lui Balzac, binecunoscutul scriitor francez care este, din punctul meu de vedere, inegalabil.

Este povestea unei tinere franțuzoaice, Eugenie, care duce o viață tristă, plină de lipsuri, însă...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145

Ale.
Recenzii: 0
Carti citite: 115

ON
Recenzii: 0
Carti citite: 109