Civilizatia japoneza traditionala

scrisa de Octavian Simu

Civilizatia japoneza traditionala de Octavian Simu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Civilizatia japoneza traditionala 36.55 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Herald
Autor (i): Octavian Simu
Numar de pagini: 432 pagini
ISBN: 978-973-111-194-0
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Aflata la o noua editie, revizuita si imbogatita, Civilizatia traditionala japoneza surprinde elementele definitorii ale poporului japonez si modul in care acestea s-au reflectat in cultura sa. Notiunea de civilizatie traditionala acopera intreaga perioada cuprinsa intre inceputurile tainice ale preistoriei, cand s-a inchegat poporul japonez, pana la restauratia Meiji din 1868, ce a coincis cu noile avanturi moderne in care societatea japoneza a fost propulsata.

Traditia s-a impus in toate manifestarile culturale si artistice ale poporului nipon, fiind o sursa inepuizabila de contraste si frumos. Gingasia poetului si duritatea razboinicului coexista, surprinzator, in sufletul japonez. In plan spiritual si artistic, japonezul s-a identificat intotdeauna cu natura, cautand sa-si sincronizeze existenta cu marile ritmuri universale. Efemerul pe care japonezul l-a surprins cu atata sensibilitate in natura si apoi in arta, este modalitatea sa cea mai fireasca de comunicare a esentialului, a adevarului despre lume. Departe de a fi o tentativa sortita pieirii, cultivarea efemerului traduce dinamismul unui popor care cauta necontenit bogatia si prospetimea formelor de expresie.


Carti similare cu Civilizatia japoneza traditionala

Mossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian

Mossad. Istoria...

de Michael Bar-Zohar, Nissim Mishal

mai mult
Cafenele, oameni de altadata. zeul perisabil

Cafenele, oameni de...

de Nicolae Merisanu

mai mult
În pat cu regele

În pat cu regele

de Eleanor Herman

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!