Viitorul razboiului

scrisa de Lawrence Freedman

Viitorul razboiului de Lawrence Freedman Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Viitorul razboiului 49.9 lei *
Viitorul razboiului 49.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Lawrence Freedman
Numar de pagini: 560 pagini
ISBN: 978-606-33-4440-4
Anul aparitiei: 2019
Descriere: Un istoric militar, profesor si consultant politic, castigator a numeroase premii, ne ofera istoria completa a razboiului, sub toate formele si cu toate implicatiile sale, aratand ce a impulsionat si continua sa impulsioneze aceasta forma umana unica de violenta politica.

Intrebarile despre viitorul razboiului sunt o prezenta obisnuita a dezbaterii politice, a analizei strategice si a fictiunii populare. Unde ar trebui sa cautam noi pericole? Ce planuri viclene poate avea un agresor? Care sunt cele mai bune forme de aparare? Cum ar putea fi pastrata pacea sau rezolvat conflictul?

De la haosul francez de la Sedan, din 1870, la insurgentele contemporane din Irak si Afghanistan, Lawrence Freedman, un ganditor militar recunoscut la nivel mondial, ne dezvaluie cum cea mai mare parte a ideilor futurologilor militari de azi sunt gresite. Dar acestea isi pastreaza, totusi, influenta.

Freedman ne demonstreaza ca aceia care si-au imaginat viitorul razboiului au avut adesea o imagine idealizata despre acesta ca fiind restrans intre anumite granite, cu caracter scurt si decisiv, si au trecut constant cu vederea peste posibilitatea existentei unor razboaie lungi – de aici persistenta incapatanata a ideii unei lovituri decisive, fie printr-o ofensiva terestra indrazneata, printr-o lovitura nucleara preventiva sau printr-un atac cibernetic. Tot el observa si lipsa de atentie fata de razboaiele civile, pana ce Occidentul a inceput sa intervina in acestea in timpul anilor 1990, si cum granitele dintre pace si razboi, dintre militar, civil si criminal devin din ce in ce mai neclare.


Carti similare cu Viitorul razboiului

Biblioteca lui Hitler

Biblioteca lui Hitler

de Timothy W. Ryback

mai mult
Soldații de zinc

Soldații de zinc

de Svetlana Aleksievici

mai mult
Ecaterina cea Mare & Potemkin

Ecaterina cea Mare &...

de Simon Sebag Montefiore

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!