Albastru pur

scrisa de Tracy Chevalier

Albastru pur de Tracy Chevalier Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Albastru pur 7 lei *
Albastru pur 16.1 lei *
Albastru pur 28.45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Tracy Chevalier
Traducator (i): Fraga Cusin
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 973-681-569-2
Anul aparitiei: 2004
Descriere: Publicat in 1997, „Albastru pur”, roman de inspiratie istorica, este povestea fascinanta a doua femei nascute la distanta de cateva secole, pe care le leaga o mostenire ancestrala. Ella Turner se muta in sud-vestul Frantei cu sotul ei si face eforturi sa se integreze in comunitatea inchisa din orasul in care s-a mutat. Isi reia chiar numele anterior de Tournier, isi reimprospateaza cunostintele de franceza din liceu. Viata Ellei, izolata si singura, incepe sa fie tulburata de viziuni stranii. Se simte indemnata sa cerceteze istoria stramosilor sai francezi. In secolul al XVI-lea, Isabelle de Moulin, poreclita La Rousse (Roscata) din cauza parului sau rosu, este ostracizata in propriul sau sat, ai carui locuitori erau proaspat convertiti la calvinism, ocolita din cauza veneratiei ei pentru Fecioara Maria, suspectata de vrajitorie. Cand ramane insarcinata, este nevoita sa se marite cu un tanar dintr-o familie bogata si aroganta din acelasi sat – familia Tournier. Soarta stranie a Isabellei ramane nedescoperita pana la sosirea Ellei, patru secole mai tarziu. Bantuita de paralele misterioase cu trecutul, de viziuni in care ii apare culoarea albastra, trezindu-se cu parul devenit in mod inexplicabil rosu, Ella incepe o calatorie care nu numai ca ii va dezvalui o tragedie ramasa lunga vreme necunoscuta, dar o va face sa-si reconsidere si propriile sentimente, propria viata.


Carti similare cu Albastru pur

Manuscris gasit intr-un buzunar si alte povestiri

Manuscris gasit...

de Julio Cortazar

mai mult
Sotia din Paris

Sotia din Paris

de Paula McLain

mai mult
Luna si focurile. femei singure

Luna si focurile....

de Cesare Pavese

mai multRecenzii

CealaltaAncuta CealaltaAncuta pe 2012-01-24 16:18:09 Rating:

Acţiunea se petrece pe două planuri: unul în secolul XVI şi unul în secolul XX. Primul plan îi are în centrul atenţiei pe membrii familiei Tournier, hughenoţi din Franţa. Al doilea o urmăreşte pe Ella Turner (strămoaşă a familiei Tournier) venită din America în Franţa, însoţindu-şi soţul arhitect şi care venise pentru o nouă slujbă. Ajunsă aici simte chemarea sângelui, hotărând...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

ancalexe
Recenzii: 0
Carti citite: 23

loredanaadriana
Recenzii: 0
Carti citite: 14

laura_miinea
Recenzii: 0
Carti citite: 48