Simetria de temut

scrisa de Tracy Chevalier

Simetria de temut de Tracy Chevalier Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Simetria de temut 26.6 lei *
Simetria de temut 33.02 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Tracy Chevalier
Traducator (i): Fraga Cusin, Ioana Filat
Numar de pagini: 472 pagini
ISBN: 978-973-46-1430-1
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Simetria de temut (2007) ii are ca personaje centrale pe membrii familiei Kellaway, care sosesc in Londra sfarsitului de secol XVIII, lasand in urma Dorsetul rural pentru a incepe o viata noua. Casa in care se stabilesc este situata in vecinatatea locuintei si atelierului unui poet, pictor si gravor celebru, dar rebel, William Blake, care starneste in curand interesul si fascinatia copiilor Kellaway, Jem si Maisie, carora li se alatura Maggie, o fata extrovertita si desurcareata, atrasa de firea inocenta si introvertita a lui Jem. Legati printr-o stransa prietenie, cei trei copii ajung sa-i cunoasca bine pe neobisnuitul lor vecin si pe sotia sa si chiar sa le vina in ajutor intr-o perioada foarte tensionata, cand ecourile Revolutiei Franceze, perceputa ca o amenintare la adresa monarhiei britanice, starnesc un val de acuzatii si persecutii, avandu-i ca tinta pe toti cei care critica neajunsurile regimului politic.

„Simetria de temut este o carte incantatoare, scrisa cu mare subtilitate, cu personaje suferind de pe urma propriilor aversiuni si prejudecati, insa deloc exagerate, cu detalii domestice si atmosfera plina de viata a Londrei din secolul al XVIII-lea, splendid recreata.” (Sunday Times)

„Chevalier are un talent deosebit pentru recompunerea privelistilor, atitudinilor si spiritului unei perioade istorice.” (People)

„Farmecul, in Simetria de temut, provine tocmai din consecventa stilului autoarei, care nu paraseste niciodata perspectiva copilului si expresivitatea limitata a tinerilor ei protagonisti.” (Times Literary Supplement)


Carti similare cu Simetria de temut

Un gentleman de ocazie

Un gentleman de ocazie

de Sebastian Barry

mai mult
Marea, dimineata

Marea, dimineata

de Margaret Mazzantini

mai mult
Dumnezeu mi-e broker

Dumnezeu mi-e broker

de , Christopher Buckley,

mai multRecenzii

CealaltaAncuta CealaltaAncuta pe 2013-06-26 18:20:03 Rating:

Din punct de vedere istoric, personajele “de vază” ale acestei cărți chiar au existat, făcându-se referiri reale la opere de artă și mai reale. Mai precis, avem de-a face cu William Blake, scriitor, gravor, poet, pictor, susținător al poporului și nu al regelui. Eu una nu l-am considerat un trădător, ba chiar un mesager al adevărului.

Philip Astley este proprietar de circ,...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

loredanaadriana
Recenzii: 0
Carti citite: 14

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141

ancalexe
Recenzii: 0
Carti citite: 23