Pana la Ierusalim si inapoi

scrisa de Saul Bellow

Pana la Ierusalim si inapoi de Saul Bellow Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pana la Ierusalim si inapoi 13.97 lei *
Pana la Ierusalim si inapoi 18.2 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Saul Bellow
Traducator (i): Marcel Ghibernea
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-46-0962-8
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Testament profund si tulburator, Pana la Ierusalim si inapoi este o incercare minutioasa de a descifra istoria si viitorul Israelului. Lasandu-se absorbit de peisajul si cultura unui „stat mic aflat intr-o criza continua”, Bellow surprinde, din multiple puncte de vedere, opiniile, pasiunile si visele evreilor – de la Yitzak Rabin sau romancierul Amos Oz pana la membrul unui kibbutz evadat din ghetoul din Varsovia –, la care adauga propriile reflectii privind situatia evreilor in secolul XX.

„Iei pranzul cu oameni fermecatori, intr-o sufragerie ca oricare alta. Stii ca gazda ta si-a pierdut un fiu, ca sora sa si-a pierdut copiii in razboiul din 1973... In timpul ceremonialului domestic al farfuriilor care circula si al paharelor care se umplu este greu sa te gandesti la un inamic distructiv. Ceea ce trebuie sa stii este ca un singur lucru din viata evreilor nu s-a schimbat odata cu crearea statului evreu: nu poti considera dreptul tau la viata ca fiind ceva de la sine inteles.” (Saul Bellow)

„Bellow evoca locuri, idei, oameni la marginea istoriei, la un pas de dezastru... O carte tulburatoare si profunda.” (The New York Times Book Review)

„O pledoarie pentru o mai buna intelegere a Israelului, din partea unuia dintre cei mai entuziasti admiratori ai sai.” (The Times)


Carti similare cu Pana la Ierusalim si inapoi

Lupta mea - Cartea a șasea: Sfârșit

Lupta mea - Cartea a...

de Karl Ove Knausgard

mai mult
De pe bancile scolii in inchisorile comuniste

De pe bancile scolii...

de Lacramioara Stoenescu

mai mult
Castelul de sticlă

Castelul de sticlă

de Jeannette Walls

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!